fbpx
skip to Main Content

Leksands Musikverkstad 2022

Unga musiker från när och fjärran – välkomna till två dagars spel och kul i Leksand i sommar! Anmäl dig senast 28 juni i formuläret längst ner på sidan.

Leksands musikverkstad genomförs för femte året och som vanligt är alla folkmusikintresserade instrumentalister i åldrarna 8-16 år välkomna att vara med. Kursen startar fredag 1 juli, leds av folkrockbandet Hoven Droven och avslutas med ett framträdande på Leksands spelmansstämma lördag 2 juli. Om vädret är fint håller vi kurserna utomhus men är det för regnigt (eller för soligt) har vi tillgång till Leksands Kulturskola som ligger ett stenkast från stämmo-området på Hembygdsgårdarna.

Filminspelning Leksands Musikverkstad 2021. Foto: Maria ten Wolde

Fredag 1 juli
09:00 Incheckning
09:30 Kurs
12:00 Lunch (medhavd mat)
13:00 Kurs
14:30 Fikapaus (vi bjuder på frukt och fika)
15:00 Kurs
16:30 Slut för idag

Lördag 2 juli
12:00 Incheckning
12:30 Kurs
14:00 Fikapaus (vi bjuder på frukt och fika)
14:30 Kurs
16:00 Matpaus – medhavd mat.
17:00 Konsert på Leksands spelmansstämma med tårta!

Hoven Droven
För tredje gången kommer folkrockarna från Jämtland tillbaka med instrumentfodralen fulla av roliga, häftiga och fina låtar och leder kursen. Vi lovar att du kommer åka hem med öron och händer fulla av rockiga riff, kaxiga komp och maffiga melodier oavsett vilket instrument du spelar.

Kunskapsnivå
Du kan gå Leksands musikverkstad både om du spelat litegrann eller har kommit längre. Vi rekommenderar att du spelat minst två år och kan ta hand om ditt instrument själv. (Att stämma kan vi hjälpa till med för den som behöver det!)

Två dagar
I år provar vi att bre ut oss lite mer! Den första dagen jobbar vi hårt med att lära oss nytt och spela igenom alla låtar som blir med på kursen. Den andra dagen repeterar vi och gör oss redo för konsert på scenen på Leksands spelmansstämma. Båda dagarna bjuds deltagarna på fika och frukt men ta med matsäck för lunch på fredagen och tidig middag/rejält mellanmål på lördagen.

Avgift
Kursen är kostnadsfri tack vare stöd från Leksands Kulturskola, Dalarnas spelmansförbund, Folkmusikens hus, Leksands spelmansstämma, Studieförbundet Bilda Mitt och Leksands kommun.

Ses på Bingsjö?
Kursen är klar i och med framträdandet på Leksands spelmansstämma 2 juli men det behöver inte vara sista gången du spelar med Hoven Droven denna sommar. Onsdagen 6 juli är det dags för Bingsjöstämman i Bingsjö utanför Rättvik. Om du är där så kommer du kunna vara med på stora scenen i invigningsprogrammet och spela med Hoven Droven och en hel skock ungdomar från hela Sverige. Vill du vara med så kryssar du i det i formuläret och då får deltagaren plus en chaufför fribiljetter till Bingsjöstämman.

Välkomna!

ANMÄL DIG SENAST 28 JUNI    NybörjareMedelAvancerad    Ja, jag godkännerNej, jag godkänner inte

    Ja, jag vill uppträda på BingsjöstämmanNej, deltagaren kommer inte vara med på scenen i Bingsjö    Jag godkänner


    Back To Top