fbpx
skip to Main Content

Årsmöte 2023

Medlemmar i föreningen Folkmusikens hus hälsas välkomna till årsmöte den 22 april klockan 14.00 på Folkmusikens hus. Efter årsmötet bjuds alla årsmötesdeltagare på konsert med Erlend Vikens trio på Lerdalshöjden i Rättvik.

Årets årsmöte sker på plats på Folkmusikens hus.

Mat och musik – Erlend Viken Trio

Välkommen på en konsert som är gratis för dig som är medlem. Är du inte medlem så är du mycket välkommen ändå! Erlend Viken Trio räknas idag till en av Norges främsta trios och bör höras av alla – medlem som ickemedlem.

Även om konserten är gratis för dig som är medlem behöver vi ändå veta hur många som kommer, så boka här: Boka plats på konsert

Erlend Viken Trio En av Norges hetaste grupper de senaste åren är Erlend Viken trio och vi är mycket glada att de kommer till oss denna kväll. Trion består av Erlend Viken på fiol och hardingfela, gitarristen Marius Graff och kontrabasisten Sondre Meisfjord. Dessa tre släppte en platta förra året som heter Fete slåtta, lätt översatt till fantastiska låtar eller feta låtar som andra kanske skulle sagt. Trion har ett genuint sound med en stark förankring i den norska folkmusiktraditionen, inspirerat av improvisationsmusik, ökenblues och rock. En energifull, ösig och medryckande konsert utlovas. Hanna Lenandersson, musiktidningen Liras recensent, skriver i recensionen om Fete slåtta “Jämfört med tidigare album är känslan mer ruffig och kanske något råare, men den (ibland förstärkta) trion gör det otroligt svängigt. Soundet är något slags garagefolk som låter medvetet opolerat, men samtidigt med ett allvar och en eftertanke som hörs hela vägen ut. När Erlend Viken Trio ska spela live är jag först med att köpa biljett!”.

Erlend Viken: hardangerfela, fiol, oktavfiol, sång
Marius Graff: elgitarr
Sondre Meisfjord: kontrabas

Lyssna på Erlend Viken Trio: Lyssna
Läs recension från Lira: Recension

Konserten kan kombineras med en tvårätters-middag för de som önskar. Hotellet erbjuder också en hotellnatt till fint pris.

Upplägg för kvällen:
Baren öppnar kl 16, middag kl 18, konsert kl 19.

Mat och logi-erbjudande:

  • Tvårätters middag: 425 kr/person. Konserten börjar i pausen mellan huvudrätt och efterrätt.
  • Tvårätters middag och dubbelrum: 875 kr/person. Frukost ingår i priset.
  • Tvårätters middag och enkelrum: 1275 kr. Frukost ingår i priset.

Boka via: Hotell Lerdalshöjden: info@lerdalshojden.se eller ring 0248-511 50.

Back To Top