fbpx
skip to Main Content

Urfolksfokus på årets Ethno

Vi har precis öppnat för anmälan till årets Ethno Sverige och i år är vi mycket glada över att ha ett särskilt fokus på urfolksmusiker. Tack vare medel från Kulturrådet har vi möjlighet att bjuda in unga musiker från Sverige,…

Läs mer
Foto På Olle Moraeus Och John Goodacre Vid överlämnande Av Nygammalt Orsa-material.

Nu har Olle spelat in alla Orsalåtar

Olle Moraeus har nu spelat in alla låtar han kan och några han lärt sig efter spelmän i Svenska låtar och lämnat över hela materialet, på en liten sticka, till Folkmusikens hus. Sex år har det tagit och om du vill så kan du snart hitta det som användare av WebbFiol.
Läs mer
Foto På Dalarnas Lussibrud

Dalarnas Lussibrud och Margaretha Mattsson fick pris

Dalecarlia Music Awards instiftades för att uppmärksamma och manifestera styrkan och bredden i Dalarnas fantastiska musikliv. Sedan start har galan delat ut ett pris till Årets Folkmusik. På årets upplaga av Dalecarlia Music Awards, som i år firade tioårsjubileum på Magasinet i Falun, delades dock inte mindre än två priser ut till folkmusiker.
Läs mer

Folk & Världsmusikgalan 2023

Efter elva folk- och världsmusikgalor, varav de senaste två helt digitala, är det dags för galan att återuppstå den 15 april 2023 i ett av världens högsta trähus, Sara kulturhus i Skellefteå.
Läs mer

Allspelslåtar till Lerdalsstämman

Nu finns allspelslåtarna till årets Lerdalsstämma publicerade på Dalarnas spelmansförbunds hemsida. Det blir gamla och nya låtar med anknytning till årets värdlag - Falu spelmanslag. Och så stämmans egna signaturmelodi Lerdalslåten, såklart!
Läs mer

Premiär för “Vägvisare till folkmusiken”

Från gånglåtar till blåsorkester, från medeltida ballader till skillingtryck – i svenska arkiv finns en skatt av folkmusik från flera århundraden att utforska. ”Vägvisare till folkmusiken” är skapad av Kungl. Musikaliska Akademien i samarbete med Svenskt visarkiv och Folkmusikens hus…

Läs mer

Ny folkensemble för ungdomar

Nu kan du som är 14-18 år söka till DUFo, en nystartad länsensemble för folkmusik, och spela med andra ungdomar från hela Dalarna. Under våren 2023 kommer DUFo träffas tre gånger och repa in en handfull låtar som framförs i Dalhalla 28 maj, som en del av den stora länsensemble-konserten som anordnas av kulturskolorna i Dalarna.
Läs mer

Ge ditt förslag till pristagare!

15 april går Folk- & Världsmusikgalan av stapeln i Skellefteå. Du kan fram till den 4 november lägga dina förslag på pristagare i samtliga av galans priskategorier. Du kanske kommer att tänka på någon som är en värdig hederspristagare, vem som gjort sig förtjänt av priset som traditionsbärare eller en artist som du tycker inte får missas när jurygrupperna ska utse de nominerade?
Läs mer

Problem med webbutiken

Folkmusikens har sedan igår kväll, 12/9, problem med webbutiken men jobbar på att lösa det så fort vi kan. Återkom under eftermiddagen om du ska köpa biljett eller boka kurs. Vi är ledsna för stöket men vi jobbar för att hitta en lösning. Om du vill kan du mejla kontakt@folkmusikenshus.se så kan vi hålla biljetter tills problemet är löst.
Läs mer
Back To Top