fbpx
skip to Main Content

Lediga tjänster

Är DU vår nya producent?

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

I rollen som producent ansvarar du för planering, samordning, genomförande och uppföljning av program och evenemang. Arbetet innefattar programläggning av konsert- och kursverksamhet, både på Folkmusikens hus och i det regionala uppdraget.

I programläggningen jobbar du tillsammans med programgruppen på Folkmusikens hus. En viktig del av arbetet är värdskapet i möte med artister och besökare men du jobbar också med administration, såsom avtalsskrivning, marknadsföring och ekonomi. Du arbetar i tät kontakt med Folkmusikens hus andra producenter samt med externa aktörer såsom kultursamordnare, producenter och arrangörsföreningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom scenkonstområdet alternativt annan eftergymnasial utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms som likvärdig. Du har erfarenhet av projektledning och av att arbeta med parallella processer.

Pedagogiskt arbete inom musik- eller dansområdet är meriterande.

Du är van att arbeta med tydliga ekonomiska ramar, budgetarbete och uppföljning samt har dokumenterad erfarenhet av projektansökningar och projektering.

Som person är du lösningsorienterad med god planerings- och prioriteringsförmåga. Du är van att jobba med deadlines, sätta upp mål och följa upp dessa. Du är en prestigelös teamspelare och har förmåga att bygga goda relationer med människor i olika funktioner. Du är självgående, driven och ser möjligheter till förbättring och utveckling. Du har stort intresse för, och goda kunskaper i våra genrer, med ett eget brett nätverk i branschen.

Du har välutvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och även gärna engelska.

Om anställningen

Folkmusikens hus är Dalarnas folkmusikcentrum, en ideell förening med verksamhet som omfattar musik, dans, arkiv, museum och konst. Verksamhetens regionala uppdrag består i att tillgängliggöra folkmusik, folkdans och världsmusik i hela Dalarna. Detta görs genom att främja turné- och konsertverksamhet i regionen, möjliggöra människors egna utövande samt genom att tillgängliggöra arkiv och folkmusikhistoria. Folkmusikens hus arbetar på uppdrag av Region Dalarna och Dalarnas kommuner samt samarbetar med Dalarnas spelmansförbund och studieförbundet Bilda för att stödja unga folkmusikgrupper, spelmanslag och alla som är intresserade av att utveckla sin förmåga att sjunga, spela och dansa i regionen. Folkmusikens hus producerar Stämmoveckan, Flock, samverkar kring Bingsjöstämman, Folkmusiknatta och barn- och ungdomsarbetet Ungt Folk. Det nationella och internationella arbetet innefattar bland annat huvudmannaskap för Ethno Sweden och samarbete kring Folk- och världsmusikgalan.

Folkmusikens hus vision är att bevara, berätta och berika människor genom upplevelser och möjligheter att skapa. Att tillgängliggöra musik och dans så att hela Dalarna får uppleva, utforska och utvecklas. Mångfald är viktigt och handlar för oss om representation av alla människor, perspektiv och kulturer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning de första 6 månaderna. Tjänstgöringsgrad 50-70%.

B-körkort är ett krav. Arbete på kvällar och helger förekommer. Arbetet utförs i regel på plats men viss möjlighet till arbete på distans finns. Kollektivavtal finns.

Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse.

Lön: Månadslön

Frågor och ansökan

Frågor om tjänsten besvaras av:
Jeanett Rousu, verksamhetschef 072-703 00 32

Jeanett.rousu@folkmusikenshus.se

Din ansökan vill vi ha senast den 30 april.

Skriftlig ansökan med CV/meritförteckning/referenser skickas till jeanett.rousu@folkmusikenshus.se

Back To Top