fbpx
skip to Main Content

Barn & Unga

Folkmusik för unga – UngtFolk

UngtFolk är namnet på Dalarnas spelmansförbunds och Folkmusikens hus gemensamma barn- och ungdomsverksamhet och är en del av vårt regionala musikuppdrag. Vi stödjer barn och ungdomars musicerande utanför skolan. Unga spelmän erbjuds en möjlighet att fördjupa sina folkmusikkunskaper. UngtFolk anordnar både enstaka kurser och längre projekt och deltagarna i verksamheten kan ses på scenerna vid våra evenemang året runt.

Vill du hålla dig uppdaterad?

Registrera dig för UngtFolk’s nyhetsbrev!


  Jag godkänner

  Leksands Musikverkstad 2022

  Unga musiker från när och fjärran – välkomna till två dagars spel och kul i Leksand i sommar! Leksands musikverkstad genomförs för femte året och som vanligt är alla folkmusikintresserade instrumentalister i åldrarna 8-16 år välkomna att vara med. Datum för kursen är 1-2 juli 2022.

  Här anmäler du dig till Leksands Musikverkstad!

  DUS – Dalarnas ungdomsspelmanslag

  UngtFolk driver tillsammans med kultur- och musikskolorna i Dalarna ett ungdomsspelmanslag som erbjuder hela länets musikskoleelever en chans att träffa jämnåriga och bygga upp en gemensam repertoar. Spelmanslaget, som fått namnet DUS (Dalarnas Ungdomsspelmanslag), träffas återkommande under året med siktet inställt på Bingsjöstämmans stora scen i början på juli.

  DUS, Dalarnas Ungdomsspelmanslag

  DUS – På gång

  Ordinarie verksamhet flyttad till hösten 2022 pga covid-19

  Här hittar du DUS-noter och ljudexempel

  Kontakt: Jon Holmén – Skicka e-post till Jon

  Gladlåten

   

  Vi längtar tills vi alla kan ses och spela tillsammans igen! Här är en av låtarna Jon Holmén och Eva Janson vill spela med DUS 2021, ”Gladlåten” från Bingsjö, som ni kan lära er tills vi ses nästa gång. Filmklippet är hämtat ur en sommarhälsning från Leksands spelmansstämma på Facebook. Noter på melodin till Gladlåten hittar du HÄR

  Back To Top