fbpx
skip to Main Content

Barn och unga

Folkmusik för unga – UngtFolk

UngtFolk är namnet på Folkmusikens hus barn- och ungdomsverksamhet. Det är en del av Folkmusikens hus regionala musikuppdrag och sker i samarbete med Dalarnas spelmansförbund och länets musik- och kulturskolor.

UngtFolk möjliggör barn och ungdomars musicerande i folkmusiksammanhang utanför skoltid. Unga spelmän får tillfälle att fördjupa sina folkmusikkunskaper på kurser eller i längre musikprojekt. Deltagarna kan ses på scenerna vid våra evenemang året runt, exempelvis vid Leksands spelmansstämma, Bingsjö spelmansstämma, Höststämman och Folkmusiknatta.

Leksands Musikverkstad 2024

Anmälan har öppnat! Välkommen till Leksand 28-29 juni för två dagar med kul spel. Anmäl dig här!

Leksands Musikverkstad är öppet för alla folkmusikintresserade instrumentalister i åldrarna 8-16 år.

DUFo – Dalarnas Unga Folkorkester

Dalarnas Unga Folkorkester

Vill du spela folkmusik med andra ungdomar? DUFo är ett band för dig som är sugen på att utveckla dig musikalitet tillsammans med andra i åldrarna 14-18 år. Under ledning av erfarna folkmusiker får du vara med och bygga upp låtar och ta med dom till olika scener runt om i Dalarna.

Läs mer om hur du söker till DUFo här!

DUS – Dalarnas Ungdomsspelmanslag

DUS spelar på Träteatern

UngtFolk driver tillsammans med kultur- och musikskolorna i Dalarna ett ungdomsspelmanslag som erbjuder hela länets musikskoleelever i åldrarna 10-15 år en chans att träffa jämnåriga och bygga upp en gemensam repertoar. Spelmanslaget, som fått namnet DUS (Dalarnas Ungdomsspelmanslag), ses igen på Lerdalsstämman 16 mars 2024.

Läs mer och anmäl dig här!

Vill du ha noter på repertoaren? Dom hittar du här!

Vill du hålla dig uppdaterad?

Registrera dig för UngtFolk’s nyhetsbrev!
    Jag godkänner

    Back To Top