fbpx
skip to Main Content

Barn & Unga

Folkmusik för unga – UngtFolk

UngtFolk är namnet på Dalarnas spelmansförbunds och Folkmusikens hus gemensamma barn- och ungdomsverksamhet och är en del av vårt regionala musikuppdrag. Vi stödjer barn och ungdomars musicerande utanför skolan. Unga spelmän erbjuds en möjlighet att fördjupa sina folkmusikkunskaper. UngtFolk anordnar både enstaka kurser och längre projekt och deltagarna i verksamheten kan ses på scenerna vid våra evenemang året runt.

Vill du hålla dig uppdaterad?

Registrera dig för UngtFolk’s nyhetsbrev!


  Jag godkänner

  Dalarnas Ungdomsspelmanslag

   

  UngtFolk driver tillsammans med kultur- och musikskolorna i Dalarna ett ungdomsspelmanslag som erbjuder hela länets musikskoleelever i åldrarna 10-15 år en chans att träffa jämnåriga och bygga upp en gemensam repertoar. Spelmanslaget, som fått namnet DUS (Dalarnas Ungdomsspelmanslag), kommer under läsåret 2022-23 ställa in siktet på en resa till Järvsö i Hälsingland där de har både spelmansstämma och djurpark.

  Läs mer och anmäl dig här!

  DUS, Dalarnas Ungdomsspelmanslag

  DUS – På gång

  Nystart för DUS hösten 2022! Läs mer här!

  1 okt – Övningsdag och medverkan vid konsert, Moraparken
  12 nov – Övningsdag och framträdande på Folkmusknatta, Falun
  Februari – Övningsdag inför Kallstämman, troligtvis Orsa Musikskola
  11 mars – Resa till Kallstämman och Järvzoo

  Kontakt: Jon Holmén – Skicka e-post till Jon
  Här hittar du tidigare års DUS-noter och ljudexempel

  Gladlåten

   

  Vi längtar tills vi får ses och spela tillsammans igen! Här är en av låtarna Jon Holmén och Eva Janson vill spela med DUS 2022, ”Gladlåten” från Bingsjö. Filmklippet är hämtat ur en sommarhälsning från Leksands spelmansstämma på Facebook. Noter på melodin till Gladlåten hittar du HÄR

  Back To Top