skip to Main Content

Barn & Unga

Folkmusik för unga – UngtFolk

UngtFolk är namnet på Dalarnas spelmansförbunds och Folkmusikens hus gemensamma barn- och ungdomsverksamhet och är en del av vårt regionala musikuppdrag. Vi stödjer barn och ungdomars musicerande utanför skolan. Unga spelmän erbjuds en möjlighet att fördjupa sina folkmusikkunskaper. UngtFolk anordnar både enstaka kurser och längre projekt och deltagarna i verksamheten kan ses på scenerna vid våra evenemang året runt.

Vill du hålla dig uppdaterad?

Registrera dig för UngtFolk’s nyhetsbrev!


  Jag godkänner

  Ungdomskurs med Lena Jonsson Trio – 13 nov

  Åter UngtFolk!

  Välkommen till Kulturhuset Tio14 i Falun och en kurs för folkmusikintresserade instrumentalister i högstadie- och gymnasieålder med prisbelönta Lena Jonsson Trio! Kursen genomförs i samband med Folkmusiknatta i Falun 13 november.

  Läs mer och anmäl dig här!

  Covid-19

  På grund av rådande pandemi är vårt länsgemensamma utbud fortsatt begränsat.

  Vi kan däremot vara ett stöd för den ungdomsverksamhet som pågår lokalt i länet. Har ni grupper som ses och spelar folkmusik, det kan vara i små spelmanslag, kultur- och musikskola eller andra grupper, och är intresserade av gästlärarbesök, inspiration och samverkan? Hör av er till:

  Jon Holmén
  072-512 68 61
  Maila till oss här!

  DUS – Dalarnas ungdomsspelmanslag

  UngtFolk driver tillsammans med kultur- och musikskolorna i Dalarna ett ungdomsspelmanslag som erbjuder hela länets musikskoleelever en chans att träffa jämnåriga och bygga upp en gemensam repertoar. Spelmanslaget, som fått namnet DUS (Dalarnas Ungdomsspelmanslag), träffas återkommande under året med siktet inställt på Bingsjöstämmans stora scen i början på juli.

  DUS, Dalarnas Ungdomsspelmanslag

  DUS – På gång

  Ordinarie verksamhet flyttad till våren 2022 pga covid-19

  Här hittar du DUS-noter och ljudexempel

  Kontakt: Jon Holmén – Skicka e-post till Jon

  Gladlåten

   

  Vi längtar tills vi alla kan ses och spela tillsammans igen! Här är en av låtarna Jon Holmén och Eva Janson vill spela med DUS 2021, ”Gladlåten” från Bingsjö, som ni kan lära er tills vi ses nästa gång. Filmklippet är hämtat ur en sommarhälsning från Leksands spelmansstämma på Facebook. Noter på melodin till Gladlåten hittar du HÄR

  Back To Top