fbpx
skip to Main Content

Barn & Unga

Folkmusik för unga – UngtFolk

UngtFolk är namnet på Folkmusikens hus barn- och ungdomsverksamhet. Det är en del av Folkmusikens hus regionala musikuppdrag och sker i samarbete med Dalarnas spelmansförbund och länets musik- och kulturskolor.

UngtFolk möjliggör barn och ungdomars musicerande i folkmusiksammanhang utanför skoltid. Unga spelmän får tillfälle att fördjupa sina folkmusikkunskaper på kurser eller i längre musikprojekt. Deltagarna kan ses på scenerna vid våra evenemang året runt, exempelvis vid Leksands spelmansstämma, Bingsjö spelmansstämma, Höststämman och Folkmusiknatta.

DUS – Dalarnas Ungdomsspelmanslag

DUS spelar på Träteatern

UngtFolk driver tillsammans med kultur- och musikskolorna i Dalarna ett ungdomsspelmanslag som erbjuder hela länets musikskoleelever i åldrarna 10-15 år en chans att träffa jämnåriga och bygga upp en gemensam repertoar. Spelmanslaget, som fått namnet DUS (Dalarnas Ungdomsspelmanslag), kommer under läsåret 2023-24 starta på Höststämman i Mora 30 september.

Läs mer och anmäl dig här!

Vill du ha noter på repertoaren? Dom hittar du här!

DUFo – Dalarnas Unga Folkorkester

Dalarnas Unga Folkorkester

Vill du spela folkmusik med andra ungdomar? DUFo är ett band för dig som är sugen på att utveckla dig musikalitet tillsammans med andra i åldrarna 14-18 år. Under ledning av erfarna folkmusiker får du vara med och bygga upp låtar och ta med dom till olika scener runt om i Dalarna.

Läs mer om hur du söker till DUFo här!

Vill du hålla dig uppdaterad?

Registrera dig för UngtFolk’s nyhetsbrev!


  Jag godkänner

  DUS – På gång

  Hösten är här och DUS är igång!

  30 sept – Övningsdag och medverkan vid Höststämmans Allspel, Moraparken – anmäl dig här!
  4 nov – Övningsdag och medverkan vid Folkmusiknatta, Kulturhuset Tio14 Falun

  Kontakt: Jon Holmén – Skicka e-post till Jon
  Här hittar du DUS-noter och ljudexempel

  Back To Top