fbpx
skip to Main Content

Spelman, metalhead, proggare, jazzkatt, …?

Nu kan du söka till DUFO, en nystartad länsensemble för folkmusik, och spela med andra ungdomar från hela Dalarna. Under våren 2023 kommer DUFO träffas tre gånger och repa in en handfull låtar som framförs i Dalhalla 28 maj, som en del av den stora länsensemble-konserten som anordnas av kulturskolorna i Dalarna.

Vi söker dig som är 14-18 år och tycker det är kul att spela och jobba ihop med andra. Du behöver inte ha spelat folkmusik tidigare för att vara med. Repetitionerna kommer vara gehörsbaserade utan noter. Noter och ackordsanalyser kan användas vid behov som minnesstöd om du behöver det men kommer inte användas på konserter. DUFO kommer börja med att spela några låtar från folkrockbandet Hoven Drovens repertoar. Du får ett smakprov i filmklippet nedanför.

Till er hjälp finns David Albertsson och Thea Åslund som kommer leda ensemblens repetitioner. David jobbar som gitarrlärare i Rättvik och Mora och spelar lika gärna folkmusik som andra genrer. Thea är en folkmusiker med ena benet i den äldre traditionella spelmansmusiken och det andra i nyskriven och progressiv musik för musikscen och teater.

Anmäl ditt intresse i formuläret nedan senast 30 november. Du kommer få besked om du är antagen efter den 16 december. Om det behövs kan du bli ombedd att skicka in en inspelning, till exempel med mobilen, där du spelar något du gillar.

Ett smakprov från Hoven Drovens låtskatt

Här spelar David (till vänster) med Mats Berglund och Per Gudmundson
Här spelar Thea (också till vänster) med Lyset i forsen

Anmälningsformulär DUFO
    Ja, jag godkännerNej, jag godkänner inte    Jag godkänner


    Back To Top