fbpx
skip to Main Content
Foto På Rostam Mirlashari, Ulrika Bodén, Daniel Ek Och Sofia Sandén

Vesper, lockrop och Heliga Birgitta med Sandén, Bodén, Ek & Mirlashari


Välkommen på en av sommarens mest fantastiska kvällskonserter. I Rättviks kyrka möts Sofia Sandén, Ulrika Bodén, Rostam Mirlashari och Daniel Ek i kärlekssånger, vaggvisor, koraler och färgrika improvisationer. Ni får också vara med när Heliga Birgittas kloka citat vävs in i toner från fäbodar och dalar, musik som Ulrika skapade till kvartettens medverkan under en pilgrimsvandring för klimatet under sommaren 2023. Röster och toner krokar lekande lätt i varandra och deras musikaliska möte visar hur mycket mer som förenar oss människor än vad som skiljer oss åt, oavsett ursprung.

Folksångerskorna Sofia Sandén och Ulrika Bodén har musicerat tätt ihop i många år. Deras karaktäristiska stämsång har hörts i populära gruppen Ranarim och duon Sångsystrar. Som solister har Ulrika och Sofia etablerat sig som två av Sveriges främsta folksångerskor, med starkt personliga uttryck för de traditionen vidare och skapar ny musik.

Rostam Mirlashari är kanske mest känd som “Prince of Balochi music” och sångare i den mångkulturella gruppen Golbang. Från sin hemstad Bam i Balochistan i sydöstra Iran har han hämtat en rik musikskatt, som han utvecklat i harmoni med andra traditioner i sina olika band, och i duo tillsammans med Ulrika. Den unika rösten och det inre uttrycket är hans signum.

Daniel Ek är en mästerlig folkmusikgitarrist som skapat sin egen spelstil på sitt unika instrument, harpgitarren. Han hörs i prisade trion Ahlberg, Ek & Roswall, tidigare i Ranarim och är en eftertraktad musiker i många olika sammanhang.

Ulrika Bodén sång, dulcimer, autoharp, flöjter
Daniel Ek harpgitarr
Rostam Mirlashari sång, tanburag
Sofia Sandén sång, femsträngad fiol, shrutibox

BOKA HÄR

Stämmoveckan LogoEtt evenemang under Stämmoveckan

Med stöd av Studieförbundet Bilda

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 06 juli 2024
Tid:21:00 - 22:30

Plats
Rättviks kyrka

Typ av evenemang

Back To Top