fbpx
skip to Main Content
Foto På Irmelin

Irmelin & Pangea – En vårkonsert i folkton


Välkommen på fredagskvällskonsert då kören Pangea och sångtrion Irmelin bjuder på vårsånger av folklig karaktär. För första gången möts här Irmelin och Pangea och sjunger tillsammans. Konserten vänder sig till både barn och vuxna med inslag av allsång och överraskningar. Ett evenemang som passar alla åldrar. Repertoaren är såväl svensk som internationell med samklang, improvisation, och stämsång. Vackra och svängiga folklåtar i flerstämmiga arrangemang.

IRMELIN
Vokaltrion Irmelin framför vårsånger där känsla och improvisation ger liv till både traditionell folkmusik och nykomponerad. De tre rösterna hos Eva Rune, Maria Misgeld och Karin Eriksson Back sträcker sig från den vassaste kulningston till den sprödaste fras. Rötterna finns i den nordiska folkmusiktraditionen och genom åren har trion nyfiket och experimentellt utvecklat ett alldeles eget sound som inte går att återfinna någon annanstans. Vårkonserten bjuder på både tillbakablick och framtidsutsikt och tar med publiken på en vokal drömfärd. Gruppen sjunger och berättar om livet, kärleken och naturen. Kulning, snirkliga trestämmiga koraler och nordisk folkblues samsas med polsketrallar och kärleksvisor.

PANGEA
Pangea startades 2003 och körpedagog idag är Eva Rune. Pangea är en blandad kör med cirka 40 medlemmar. Den är öppen för alla och sjunger folkmusik från Sverige och andra länder. Repertoaren kommer från alla världsdelar, på en mängd olika språk och med en stor bredd av genrer och kulturella uttryck, med fokus på folkmusik. Dessutom sjunger kören nykomponerad svensk musik. Målet är en svensk och internationell repertoar, samklang, improvisation, och stämsång. Miljön och naturen står i fokus. Sånginstuderingen sker på gehör. Vackra och svängiga folklåtar i flerstämmiga arrangemang. Tack vare att kören inte är bundna till notpapper blir kommunikationen och glädjen extra närvarande.

BOKA HÄR!
Barn under 11 år går gratis.

I samarbete med Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda med stöd av Falu kommun.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 12 april 2024
Tid:18:00 - 19:30

Plats
Kulturhuset tio14

Typ av evenemang

Back To Top