fbpx
skip to Main Content
Stämmoveckan Logo

Premiär för Stämmoveckan!

2-10 JULI

Från Tobaksspinnarstämman i väst till Delsbostämman i öst. Stämmor, konserter, kurser – från trad till fusion. En festival byggd på musik, miljöer och engagemang.

Stämmoveckan tar vid där Musik vid Siljan slutade. Engagemanget, erfarenheten, mångfalden av scener, miljöer och nätverket av arrangörer och ideella krafter finns kvar. Det är Stämmoveckans bas! En förutsättning är också det stöd vi har av Kulturrådet, Region Dalarna, Rättviks och Leksands kommuner, folkbildning och ett aktivt föreningsliv. Musik vid Siljans vänförening främjar utveckling av Siljansbygdens traditionsrika musik och kulturliv. Genom stipendier och kurser bidrar föreningen till barn och ungdomars utbildning inom musik.

Stämmoveckans musikaliska profil är bred – spännande musik som bottnar i traditionen och bygger broar mellan människor och genrer. Ett musikskapande som har gamla rötter, i barock och klassisk musiktradition och nu i modern konstmusik. Inom jazzen arbetar flera av de främsta musikskaparna med denna utgångspunkt. Spännande nordiska artister inom modern visa och pop rör sig i dessa gränsland. Ambitionen är också att kunna erbjuda internationella musiker – folkmusikvärlden är stor och brokig! Vi startar i coronans tid med ett smakprov och saknar en del, inte minst dansen och flera stämmor, men här är vi!

Välkommen till Stämmoveckan 2021!

Besök Stämmoveckans hemsida

Back To Top