fbpx
skip to Main Content

EthnoFest på nätet!

Sommaren 2020 skulle Ethno fira sina första trettio år med en stor, internationell festival i Rättvik – EthnoFest. Den blev som så mycket annat inställd. Och inte gick det bättre nu i somras.

Men nu kommer jubileet dock att firas, med musik, mingel och möten – fast förstås helt digitalt. Söndagen den 26 september blir det EthnoFest hela dagen på nätet. Alla musiker som skulle varit med på EthnoFest i Rättvik har spelat in egna konsertfilmer som kommer att sändas denna dag. Så logga in och lyssna på Världens Band, Ethno in Transit, Spöket i köket och många andra grupper från hela världen.

Det blir också premiär på världens största Ethno – det digitala allspel av Trettondagsmarschen som nu satts ihop för uppspelning. Bidrag har flutit in från Ethnodeltagare runt om i världen så bered dig på en mäktig, kul och annorlunda version av Hjort Anders gamla örhänge som varit signaturmelodi för Ethno Sverige sedan Falun Folkmusik Festivals dagar.

Under sändningen kommer vi också att få ta del av otroligt vackra  “The Ethno Anthem”, en låt skriven av en aboriginsk sångare i Australien som framfördes på Ethno Sverige 2013. Här har låten spelats in av ethnoartister från flera olika länder och spelas nu offentligt för första gången.

Det bli förstås också en hel del mingel, prat och möten under EthnoFest-dagen, med hälsningar från alla de nu nära 40 olika Ethno som finns världen runt!

Du hittar länk till denna sändning på ethno.se längre fram.

Back To Top