fbpx
skip to Main Content
Norr Rå Spelar På Utescenen På Imagine Sweden Foto: Jon Holmén

Folkmusikpriset gick till Norr Rå

Riksfinalen av tävlingen Imagine Sweden, tidigare känd som Musik Direkt, avgjordes i form av en festival med 17 tävlande bidrag i Uddevalla 24-27 maj. De tävlande gjorde upp om totalt sju priser och vinnare av det folkmusikaliskt inriktade coachingpriset blev Norr Rå, ett band som nyligen bildats på Musikkonservatoriet i Falun och som var Dalarnas bidrag till riksfinalen. Bakom priset står Korröfestivalen, Musik i Syd, Folkmusikens hus och Bilda.

Norr Rå pressbild från Imagine Sweden. Foto: Hanna Ferm
Foto: Hanna Ferm

I priset ingår, förutom ett års coaching, en spelning på Korröfestivalen med ett tillhörande folkmusikläger dagarna innan festivalen plus en direktkvalificering till finalen i Årets Unga Folkmusikband som genomförs i samband med Folkmusiknatta i november.

Med ett inlevelsefullt framträdande och en musikalisk blandning av keltiskt-svenskt-egenkomponerat vann gruppen priset med motiveringen ”Melodic, playful and lively. An unpredictable expression of progressive Nordic melancholy.” Norr Rå består av Viola Karlsson Block på oboe, Athanasia Kotronia på klarinett samt Signe Södergård och Gyrid Fossgreen på fiol.

Back To Top