fbpx
skip to Main Content

Spela andrastämmor med Adrian Jones


“Hur blir man bra på att spela stämmor?” Den frågan har Adrian fått många gånger. Varje gång har han funderat över hur man egentligen bär sig åt. Kan man öva på det? Finns det konkreta verktyg? Kan man lära sig det av någon? Det är dags att dyka ner i stämspelets värld och prova några användbara tillvägagångssätt.

Kurs på Kulturhuset Tio14 i Falun i samband med Folkmusiknatta 2022.
Lör 12 nov kl 10-17
Sön 13 nov kl 10-13

Kursen syftar till att öka din medvetenhet och att kunna relatera till tonalitet och musikalisk struktur. Det är en kurs i melodiskt stämspel. Kursen innehåller analys av spelmansmusik, viss tonalitetslära, konkreta övningar och feedback från lärare och kurskamrater. Ambitionen är att skapa en avslappnad kreativ miljö full av nyfikenhet och experimentlusta.

Denna kurs vänder sig till dig som har spelat ett tag och har god erfarenhet inom spelmansmusik och låtspel. Kursen är på grundnivå – du kan ha provat stämspel tidigare men det är inget krav. Du ska vara intresserad av att utveckla ditt stämspel på ett medvetet sätt. Viss användning av noter förekommer men notkunskap är inget krav för att få något ut av kursen.

Kursen är kostnadsfri och du anmäler dig här!
Och du kan spana in resten av programmet under Folkmusiknatta här!

Kursen arrangeras av Malungs Folkhögskola i samarbete med Folkmusikens hus.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 12 november 2022 - 13 november 2022
Tid:Hela dagen

Plats
Kulturhuset tio14

Typ av evenemang

Back To Top