skip to Main Content

Fredag 8 november kl 19, Geschwornergården, Falun
Lördag 9 november, hela dagen, hela Falun

Nordiskt, Klezmer, Balkan, Kurdiskt, Arabiskt, Keltiskt, Nysvenskt och Ursvenskt kan avnjutas i en traditionsenligt mångfasetterad årgång av Folkmusiknatta, precis när novembermörkret lagt sig över Falun. Här kan du lyssna och dansa till närproducerad spelmanslagsmusik och musik som rest tusentals mil innan den gör sitt nedslag på Kulturhuset Tio14. Plus en självdoserad mängd buskspel förstås.

Skriv in 8 november på Geschwornergården och 9 november på Kulturhuset Tio14 i almanackan. Hurra för november!

Biljett till Förnatta+Folkmusiknatta (fredag+lördag)
Biljett endast till Folkmusiknatta (lördag)

Folkmusikens hus i samarbete med FaluFolk musik & dans, Falu spelmanslag samt Bilda Mitt med stöd av Falu kommun.

Förnatta på Geschwornergården för tredje året i rad! Fredagen 8 november är du välkommen att värma upp inför Folkmusiknatta på det bästa sätt vi kan komma på. God mat, dryck, buskspel och dans på Geschwornergården uppe vid Falu Gruva tillsammans med Clemens som gjorde succé på Folkmusiknatta i fjol. Klezmer och Balkan på eget vis!

Folkmusiknatta_bild

På Geschwornergården kan du, förutom att lyssna och dansa till Clemens, även spela själv, dansa en trappa upp, äta god mat och hänga med kamrater. Geschworner öppnar kl 19, konsert kl 20, övriga lokaler är öppna hela kvällen för spel och dans!

Under lördagen blir det kurser och workshops för unga och gamla – i spel, dans och sång på Kulturhuset tio14. Du får också chans att spela själv under Natta på stan på pubarna i Falun, kl 16-18. På bilden ser du Nordic Fiddlers Bloc som håller i en av kurserna.