fbpx
skip to Main Content
Foto På Rättviks Spelmanslag

Söndagsdans med Rättviks spelmanslag


Välkommen på spel- och danskväll på Folkmusikens hus! Vi hoppas ni är beredda på att ta steget upp på dansgolvet och har bjudit in inga mindre än Rättviks spelmanslag som kommer att alternera under kvällen. Ibland spelar hela laget, ibland spelar mindre konstellationer. 

Rättviks spelmanslag skriver på sin hemsida att de “bildades 1944 på en spelmansstämma i Folkets park och är ett av landets äldsta spelmanslag. Laget har ca 100 medlemmar varav hälften är aktiva. Under 2019 har laget firat sin 75:e årsdag! Redan vid starten fastslogs ett av kraven för medlemsskap i laget till att man ”ska ha viljan och behov av att spela folkmusik”. Det har vi, och kanske även du som läser detta! Om så är fallet är du hjärtligt välkommen in i vår gemenskap och spela med oss.”

Spelkväll: 

Vi ser gärna att Folkmusikens hus fylls med spelsuget folk så vill du “bara” sitta och spela i något hörn är du välkommen. Men du är förstås mycket välkommen att spela till dans också. Ev blir det också möjligt att sätta upp sig på spellista till dans.

Covid19: vi ser helst att du som är ovaccinerad tar ansvar och fortsätter hålla avstånd och inte umgås i större folkmassor.

Under kvällen finns fika till självkostnadspris. Kollekt betalas på plats till spelmännen.

Samarbete med Bilda Mitt.
Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 28 november 2021
Tid:18:00 - 21:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top