fbpx
skip to Main Content
Bild Från Bryggdans På Sölleron

Bryggdans på Sollerön


För två år sedan drog vi igång bryggdans. En en fin gammal tradition som vi håller på att utveckla. Dans vid Ångbåtsbryggan på Sollerön till svängig jazz- och spelmansmusik framförd av folk med en bred och lång tradition inom folkmusik, jazz, pop m.m.

Vi har en fantastisk orkester som många pratat om som vårt svar på BAO – alltså Bengan and Olle: Ett stort 7-mannaband som spelar allt från tunga orsapolskor via romantiska sommarvalser till swing och boogie i en kompott som tilltalar alla smaker.

  • Att få dansa vid Siljans strand till ett sånt här kapell var min största sommarupplevelse säger en besökare från förra årets bryggdans.

Och det blir allt mer av en spelmansstämma. Det har spridit sig bland folk, och många musikanter har spontant börjat dyka upp för att vara med och jamma på denna happening.

Bengan Janson, fick i år en Grammis tillsammans med spelman Per Gudmundson. Bengan är en dom främsta dragspelarna i Sverige och har gör hundratals konserter varje år med olika konstellationer. Han spelar också med  Peter Karlsson, Bohus Big Band, Kalle Moraheus, Ann-Sofie von Otter för att nämna några.

Olle Nyberg har spelat piano sen barnsben och har skapat otroligt mycket kontakter genom åren vilket kommer till glädje vid denna tillställning. Olle har spelat med många stora artister genom åren bl.a. Ulf Lundell, Björn Afzelius och Dr. Hook. Sedan 3 år är han fast medlem av Sven-Ingvars och det kommer säkerligen att finnas några av deras gamla örhängen på repertoaren även denna kväll.

Förutom dessa två rutinerade herrar är det en samling spelglada och proffsiga  musikanter som ingår i kapellet: På fioler Tommy Gjers och Eva Janson, på gitarr Sölve Olofsson, bas Anders Olsson och på trummor Kire Mångs.

Arrangeras av Kulturföreningen AMBRA med stöd av Folkmusikens hus.

 

Ångbåtsbryggan är en vacker båtplats i byn Bengtsarvet på Solleröns östra sida och var den plats dit båttrafiken gick med både gods och passagerare. Den gamla bryggan revs i maj 1968. I dag är ångbåtsbryggan nyrestaurerad och trafikeras vid speciella tillfällen av ångbåtarna Gustav Wasa och Engelbrekt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 12 juli 2019
Tid:19:00 - 23:30

Plats
Solleröns ångbåtsbrygga

Typ av evenemang

Back To Top