fbpx
skip to Main Content
Peter Rousu

Knäppkurs på Bingsjöstämman med Peter Rousu


Nygårdsgården, Bingsjö, 4-5 juli.
Gitarr, mandola, mandolin, bas, ukulele?

Välkommen till en spelkurs inriktad på knäppta instrument av alla möjliga slag i ensembleform med Peter Rousu. Ni kommer att dyka in på den svenska folkmusikens vanligaste komprytmer och testa att spela jämn och ojämn polska, schottis, vals och finnskogspols. Kursen innehåller melodispel och olika sätt att kompa – med såväl harmonier som mer riffbaserade idéer.

Peter kommer med färdiga arrangemang som lärs in under kursen. Kursen liknar ett långt ensemblerepetition men parallellt analyserar vi vad vi gör och med förklaringar om hur man kan applicera kompfigurer, stämspel och ornamentik även på andra låtar.

1-3 låtar som vi lärt oss på kursen kommer att framföras på Bingsöstämman av kursdeltagarna – kl 17 på Bystugubanan. Frivilligt deltagande.

Peter Rousu jobbar till vardags som instrumental- och ensemblelärare på Musikkonservatoriet i Falun och Sjöviks folkhögskola i Avesta. Han ses flitigt på folkmusikscener runt om i landet och har en bred musikalisk bas med både nordisk folkmusik, jazz och musiktraditioner från världens alla hörn i sin musikaliska ryggsäck. Han är även nyligen vald som sammankallande i Dalarnas spelmansförbunds knäppsektion, den yngsta av förbundets olika sektioner.

Kurstider
4 juli kl 10-17 + 5 juli 10-14 på Nygårdsgården i Bingsjö
Antal deltagare: 10

Här köper du kursen!

Välkomna!

Arrangemang under Stämmoveckan i samarbete med Studieförbundet Bilda Mitt

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 04 juli 2023 - 05 juli 2023
Tid:10:00 - 10:30

Plats
Nygårdsgården

Typ av evenemang

Back To Top