fbpx
skip to Main Content

Konstnären i fokus – Daniel Werkmäster möter sommarens konstnär Pierre Åhrén


Under sommaren 2023 ställer Pierre Åhrén ut sin konst på Folkmusikens hus i Rättvik under namnet “Läkande stunder”. Under Stämmoveckan får du en unik chans att få träffa konstnären bakom denna färgsprakande utställning. Daniel Werkmäster modererar ett konstnärssamtal klockan 15.00 men redan från klockan 11.00 har du chansen att prata konst, inspiration och samisk tradition med Pierre – eller bara gå runt och njuta av färgprakten i konsten.

Pierre Åhrén är född i Stockholm med sydsamiska rötter och delvis uppväxt i Jämtland. Inspirationen till målningarna kommer från urfolkskulturer och traditionell folkkonst i hela världen och förstås från naturen själv. Musik, dans och rytmer från jordens alla hörn väcker känslor och tankar under målandet.

I mina bilder framträder händelser och upplevelser från mitt liv, berättar Pierre. Färgerna är kraftfulla och jag skapar intuitivt och impulsivt. Jag målar mitt liv, mina tankar och min historia. Det är min samiska kollektiva sorg som kommer fram i bilderna och att måla blir ett sätt att läka, det är helande. Utställningen får därför heta ”Läkande stunder”.

Foto på Daniel Werkmäster

Daniel Werkmäster är chef på Uppsala konstmuseum och sommarbor i Vikarbyn i Rättvik. Han är också styrelsemedlem i Folkmusikens hus styrelse.

Utställningen är öppen från 7 juni till 26 augusti.

Stämmoveckan LogoEtt evenemang under Stämmoveckan

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 07 juli 2023
Tid:15:00 - 16:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top