fbpx
skip to Main Content

Fördjupningskurs i stämspel


“Hur blir man bra på att spela stämmor?” Den frågan har Adrian fått många gånger. Varje gång har han funderat över hur man egentligen bär sig åt. Kan man öva på det? Finns det konkreta verktyg? Kan man lära sig det av någon? Det är dags att dyka ner i stämspelets värld och prova några användbara tillvägagångssätt.

Kursen syftar till att vidareutveckla dina befintliga stämspelskunskaper, din medvetenhet och relatera till tonalitet och musikalisk struktur. Det är en kurs i melodiskt stämspel och alla instrument är välkomna. Kursen innehåller analys av spelmansmusik, tonalitetslära, konkreta övningar och feedback från lärare och kurskamrater. Kursen ger verktyg för att ytterligare variera ditt stämspel och kombinera olika tekniker. Ambitionen är att skapa en avslappnad kreativ miljö full av nyfikenhet och experimentlusta.

Denna kurs vänder sig till dig som har spelat ett tag och har god erfarenhet inom spelmansmusik och låtspel. Kursen är på fördjupningsnivå – du bör redan ha en grund inom stämspel. Du kanske redan spelar en hel del stämmor men vill ta steget vidare och utveckla samt variera ditt stämspel. Du kanske har gått Adrians grundkurs någon gång och känner att de tillvägagångssätten börjar landa och det är dags för fler utmaningar.

Förberedande kurs Om du känner dig osäker på nivå eller vill fräscha upp dina tidigare kunskaper, oavsett om du gått kurs innan eller ej, finns nu ytterligare en chans att gå grundkursen online här – folkkursonline: Spela stämmor med Adrian Jones

Kurstider: måndag 3 juli kl 09:30-16:30 samt tisdag 4 juli kl 09:30-12:30
Kurslokal: Folkmusikens hus, Rättvik
Antal deltagare: 12
Boka kursen här!

Kursavgift: 1600:-
FMHmedlem: 1440:-
Student: 1200:-

Stämmoveckan LogoEtt evenemang under Stämmoveckan i samarbete med Bilda Mitt

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 03 juli 2023 - 04 juli 2023
Tid:09:30 - 10:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top