fbpx
skip to Main Content
Foto På Hawktail Och Väsen. Fotograf Elle Hodge

Väsen & Hawktail


På Hotell Lerdalshöjden pågår en spelmansstämma men om du inte är där, eller vill och kan passa på att ta del av mer musik så är du varmt välkommen till Knuteslogen i Vikarbyn, Rättvik. Och har du biljett från konserten med Ulf Störling och Staffan Jonsson så får du rabatterat pris på den här konserten. Vi löser det i kassan på Knuteslogen. Kom ihåg att klä dig varmt bara, det kan vara kyligt i Knuteslogen.

Väsen + Hawktail är ett samarbete som har växt fram ur en långvarig musikalisk relation som började i USA. Jordan, Brittany och Paul i Hawktail träffades när de gick på college och gick på Väsenkonserter och jammade Väsenlåtar. Olov och Micke träffade och spelade ihop med dessa unga skickliga musiker efter konserter och på festivaler i USA och imponerades av hur väl de kände till Väsens musik. Nu äntligen efter alla dessa år så turnerar de ihop för första gången och skapar Väsensk Hawktailmusik tillsammans. Svensk folkmusik möter Bluegrass och Oldtime i en glädjefylld musikfest.

Väsen, Mikael Marin och Olov Johansson har under 40 års intensivt samspel och internationellt turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro till den grad att de i dag är unika i sitt slag. De har som ingen annan svensk grupp spridit den svenska polskan ut i världen. Med sitt lekfulla och fulländade samspel verkar de trotsa fysikens lagar i något som förefaller vara en telepatisk kommunikation.

Hawktail från USA, Brittany Haas, Jordan Tice och Paul Kowert är en grupp fantastiskt skickliga musikanter som med fantasi, lätthet och virtuositet rör sig mellan olika genrer och skapar ett oemotståndligt musikaliskt väsen. De har sina musikaliska rötter i Bluegrass, Oldtime och andra amerikanska musikstilar och spelar i och har spelat i andra grupper såsom Punch Brothers, The Dave Rawlings Music Machine och Crooked Still.

Med stöd från Statens Kulturråd.

Väsen är:
Olov Johansson – Nyckelharpa

Mikael Marin – Basviola, Violoncello da spalla

Hawktail är:
Brittany Haas – Fiol
Jordan Tice – Gitarr

Paul Kowert – Kontrabas

Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=-pxM7qcf7xA Väsen + Hawktail – Kackerlackan

https://www.youtube.com/watch?v=c_o08pAPIRk Väsen – Ridmarsch från Ön

Spotify:

https://open.spotify.com/track/3ZZSptjJ7fvXzOmHnyPT7g?si=5469cdb535494c07 Hawktail Toboganist

Hemsida:

https://www.padiddlerecords.com/hawktail

 

BOKA HÄR – Överblivna biljetter kommer att säljas i kassan.

Det finns möjlighet att parkera vid Vikarby bystuga nära logen.

I samarbete med Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda Mitt med stöd av Region Dalarna

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 15 mars 2024
Tid:21:00 - 22:15

Plats
Knuteslogen

Typ av evenemang

Back To Top