fbpx
skip to Main Content
Foto På Vanja Modigh

Vanja Modigh


Tre unika röster som smälter samman till en ny röst – denna röst är Vanja Modigh. Hon tar ut svängarna och utmanar normerna i vokal musik och väcker på så sätt nytt liv i genren.

Här blandas starka nordiska folksånger med sköna irländska tongångar och kärnfull amerikansk old time. Arrangemangen utmärks av svängiga beats, sagolika klanger, humor som innerlighet. Med dessa ingredienser rör Vanja Modigh om i den vokala sånggrytan och skapar ett unikt sound som inte lämnar någon oberörd!

Vilja-Louise är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med svensk folksång som inriktning. Hennes sång berör med sitt ärliga uttryck och innehar både en kraftfullhet och bräcklighet på samma gång. Hon räds inte för att utmana gällande normer inom vokal musik och skriver musik utifrån sin egen musikaliska värld. Hennes kunnighet i olika rösttekniker och sångtraditioner ger henne en genrebredd som gestaltas på ett spännande vis i hennes sång. Med sin stora entusiasm och kreativitet får hon Vanja Modighs gryta att koka.

Katarina Söderlund är utbildad i sång vid folkmusikinstitutionen på Musikhögskolan i Stockholm. Hon inspireras av tonspråket i svensk folkmusik och av de som levt och sjungit före henne. Deras sånger och livsöden fascinerar henne. Katarinas röst innehar en innerlighe Kungligat som värmer ända in i själen. Hon sjunger ärligt, klart och vackert. Det är svårt att inte bli berörd när hon sjunger. Katarinas tekniska skicklighet och djupa musikaliska förståelse genomsyrar allt hon gör och utgör en viktig grund till trions speciella klang idag.

Anna Larsson kommer från Värmland, hon är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hennes vackra röst innehar både styrka och skörhet och likt solens strålar vittnar den om stora känslor. Annas sprudlande energi genomsyrar allt hon gör. Hon deltar i många projekt och är ständigt i rörelse. Förutom svensk folksång trakterar hon även den irländska musiktraditionen både med sin sång och på gitarr. Detta ger Vanja Modigh en extra krydda att röra ner i sin vokala gryta!

Här kan du boka biljetter!

Foto: Andreas Åborn

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 18 augusti 2017
Tid:13:00 - 14:30

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top