fbpx
skip to Main Content
Foto På Dominic Kelly, Bridget Marsden Och Leif Ottosson

The Big Blind


Musikalisk berättarföreställning med engelska berättaren Dominic Kelly och duon Bridget Marsden fiol och Leif Ottosson dragspel.

En pojke står på en havsstrand. Bakom honom finns allt han någonsin känt till. Framför honom: en chans att möta kärleken men också en mycket större risk att möta döden. Pojken har levt ett lyckligt men skyddat liv. Ett liv som hans far dock har spelat bort. Skulden kan inte betalas med pengar och inte heller av pappan. Pojkens barndom är därmed slut …

Dominic Kelly, Bridget Marsden & Leif Ottosson kombinerar storytelling och musik till en lekfull och gripande föreställning. De får liv i en antik fullblodssaga för en modern publik genom att väva ihop olika versioner från Norge, Skottland, Irland och Indien med nutida skandinavisk folkmusik. Men vad händer med de unga när de äldre inte klarar av att ta vuxna beslut?

Duon Bridget Marsden, fiol, och Leif Ottosson, ackordion, bildades 2009 och har sedan dess mött en bred publik på både små och stora scener i Skandinavien och Storbritannien. Det som började i ett gemensamt intresse för det riktigt tighta traditionella låtspelet landade snart ett utforskande av nya sätt att arrangera musiken. Duons särpräglade stil tog form i samarbeten med berättaren Dominic Kelly, där de fick möjlighet att verkligen djupdyka i folkmusikens bildliga och berättande kvaliteter.

Föreställningen framförs på engelska och alla förstår den även om man inte förstår varje ord.

Biljett kan förköpas här!

I samarbete med Rättviks kulturhus med stöd av Kulturrådet och Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 04 april 2019
Tid:19:00 - 20:30

Plats
Rättviks kulturhus

Typ av evenemang

Back To Top