fbpx
skip to Main Content
Foto Systerpolskan Fotograf Kola Productions

OBS: Förköpet till Systerpolskan är stängt!


Obs! Biljetter säljs i kassan i Rättviks kyrka från kl 20.

Folkmusikgruppen Systerpolskan med några av landets främsta spelmän bildades när Benny Andersson bjöd in dem till sin studio på Skeppsholmen hösten 2015. Han hade tidigare kommit i kontakt med några av dem på en riksspelmansstämma på Skansen.

De övriga i gruppen har Benny träffat i andra sammanhang genom åren, och en idé om en gemensam skiva föddes. Ljuv musik uppstod, vilket resulterade i albumet Randig kjortel som släpptes den 16 september i år.

Musiken består av både traditionella och nykomponerade låtar och visor, framför allt från Uppland och Dalarna där samtliga spelmän kommer ifrån. Namnet Systerpolskan är hämtat från ett av spåren på den nya skivan, Systerpolska från Ore. Även namnet på albumet, Randig kjortel, kommer från en av låttitlarna.

Benny Anderssons roll är framför allt som producent, men han medverkar även som musiker på några av låtarna. Dock inte på konserten i Rättvik.
Systerpolskan framträdde i Allsång på Skansen i somras och har synts i flera andra mediesammanhang under hösten. Framträdandet i Rättvik blir en av gruppens första konserter och självklart kommer det att bjudas på musik från den nysläppta plattan.

Medverkar gör
Täpp Ida Almlöf – fiol, sång
Verf Lena Egardt – fiol, sång
Cajsa Ekstav – fiol, nyckelharpa, sång
Erika Lindgren Liljenstolpe – fiol, sång
Lena Willemark – fiol, sång
Cecilia Österholm – nyckelharpa, sång

Du kan beställa biljett här!

Foto: Kola Productions

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 08 juli 2017
Tid:21:00 - 22:30

Plats
Rättviks kyrka

Typ av evenemang

Back To Top