fbpx
skip to Main Content
Foto På Strange Lovers

Strange Lovers


Strange lovers är en berättarkonsert eller konsert av berättelser. Ny musik av den engelska folkmusikgruppen Methera vävs ihop med berättarlegenden Mats Rehnmans mest udda, överraskande kärleksberättelser. Berättelser som han letat fram ur världsmytologin. Kärlekshistorier med en twist!

Medverkar gör, förutom Mats Rehnman, fiolspelmännen Emma Reid och John Dipper, cellisten Lucy Deakin och Miranda Rutter på viola.

Mats Rehnman säger om själv: “Jag fann det muntliga berättandet 1987 under ett författarbesök på biblioteket på Lidingö. Det blev en blixtförälskelse. Sedan dess har jag framträtt som scenberättare runt hela Sverige inför alla slags grupper, på uppdrag av kulturförvaltningar, skolor, bibliotek, näringsliv, radio, festivaler, teatrar osv med traditionella historier samt originalberättelser. 2001 erhöll jag Mickelpriset vid Berättarfestivalen i Ljungby. Jag är också delaktig i internationella samarbeten och framträder regelbundet på festivaler runt om i världen.”

Föreställningen har producerats med stöd från Statens Musikverk och Konstnärsnämnden och hade premiär i Storbritannien 2013 på Beyond the Border och the Sage Gateshead.

Här kan du se en fin trailer från föreställningen.

Här kan du boka biljett!

Med stöd av Bilda Mitt och Kulturrådet.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 30 september 2018
Tid:16:00 - 18:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top