fbpx
skip to Main Content
Header För Samtalserie Om KMA

Onlinesamtal: Dansen, musiken och människan


Välkommen till ett samtal mellan Ellika Frisell, spelman, pedagog och ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien och folkdansaren och koreografen Anna Öberg. Samtalet tar sin utgångspunkt i vad musiken och dansen gör med människan. Vad händer när man dansar eller spelar? Och vad händer när det inte går – som t ex under en pandemi? Och går det att sätta ord på?

Arrangeras i samarbete med Folk & världsmusikgalan

Du kan se samtalet här!

Välkommen till en samtalsserie med några av Sveriges skarpaste folkmusiker/spelmän/forskare. 2021 fyller Kungl. Musikaliska Akademien 250 år och firar det med att utlysa ett Musikens år, där Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda naturligtvis vill vara med. Vi vill belysa vilka ledamöterna är och passa på att ställa frågorna vad det betyder för en folkmusiker/spelman att vara invald, att befinna sig i det musikaliska finrummet? Och vad kan och vill de utföra i sina ledamotsroller?

Alla ledamöter kommer dessutom att få samtala, reflektera och filosofera kring ämnen som ligger dem varmt om hjärtat. Kanske kommer du också att få höra bra musik. Samtalsledare kommer att variera från samtal till samtal.

Under året kommer Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda att presentera åtta av KMAs folkmusikledamöter i samarbete med arrangörer runt om i Sverige. Alla samtal kommer att sändas online men förhoppningsvis också ha en livepublik.

Allt med stöd av Kungl. Musikaliska Akademien.

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 27 mars 2021
Tid:14:00 - 15:00

Typ av evenemang

Back To Top