fbpx
skip to Main Content
Foto Maria Johansdotter

Musikteater Unna: Maria Johansdotter


Maria Johansdotter är en omvälvande historia om passion, svek och dödlig vänskap. Musik- och berättarföreställningen bygger på rättegångsprotokoll som musikern Anders Peev och berättaren Johan Theodorsson (Musikteater Unna) har grävt fram ur Riksarkivets samlingar och anpassat för scenen.

Nyckelharpsspelaren och transpersonen Maria Johansdotter lever sitt liv som Magnus Johansson i Karl XII:s Sverige. Magnus förälskar sig i Anna Andersdotter och de planerar att gifta sig. Men hotet om att Magnus biologiska kön ska avslöjas växer sig allt starkare och när prästen får reda på sanningen gillrar han en diabolisk fälla.

På scen finns berättaren Johan Theodorsson och musikern Anders Peev, två nyckelharpor och två stolar. Och ett sant, gripande, livsöde.

Maria Johansdotter har spelats flitigt runt om i landet sedan urpremiären på Stockholm Pride 2012 och har även gästat Internationella berättarfestivalen i Rom 2013 och Internationella berättarfestivalen i Helsigfors 2014.

Dramatiskt, obehagligt och väldigt drabbande. Det är som en kraftigt avskalad föregångare till Kimberly Peirces film Boys don´t cry. 

Mariana Vnuk, Norrländska socialdemokraten

Se trailer om föreställningen här!

Boka biljett här!

Riksteaterföreningen Paraden i samarbete med Folkmusikens hus, Sensus och Rättighetscentrum Dalarna.

Fotograf: Wilhelm Hagberg

OBS! Musikens hus, St Persgården har ingen hörslinga men är lättillgänglig för andra funktionsnedsättningar.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 27 november 2018
Tid:19:00 - 20:00

Plats
St Persgården

Typ av evenemang

Back To Top