fbpx
skip to Main Content
Midvinterkonsert-banner

Förköpet stängt, biljetter finns att köpa i entrén. Midvinterkonsert 2020


MIDVINTERKONSERT i Rättviks kyrka! I år på temat Young Forever. 

Stödkonsert till förmån för Musikstiftelsen G-klaven och Folkmusikens hus. Biljetterna släpps 5 december på konserten med Rydvall/Mjelva/West på Folkmusikens hus. 

Välkommen till en konsert med musiken i Dalarna och ungas musicerande i fokus. Intäkterna går oavkortat till att stödja Musikstiftelsen G-klaven i Dalarna och Folkmusikens hus. Midvinterkonserten 2020 blir en konsert i ungdomens tecken!

Programmet innehåller såväl unga grupper som The Coppergroovers och Irrbloss, Vikarbyns och Leksands lilla spelmanslag som grupper som fortfarande är unga i själ och hjärta som Älwdalingarna och Karin Pehrs med vänner.

Från kl 17.30 Ingångsmusik med Berit Zetterqvist, Jon Holmén, Per Gudmundson och Thomas Tjäder.

Foto på Irrbloss

Irrbloss
Folkrockbandet Irrbloss med rötterna i Falun har utvecklat en unik stil genom att kombinera traditionell svensk folkmusik med en klassisk rocksättning. Lyssnaren bjuds på fiol och flöjt i ett dynamiskt samspel med ett komp som ger kärna till varje melodi. Deras första inspirationskälla utgjordes, kanske inte helt oväntat, av mästarna i genren, Hoven Droven, som också står som upphovsmän till den första låten bandet spelade tillsammans. Sedan dess har de hittat egna stigar i folkrocksträsket och missar inte en chans att experimentera i sina arrangemang. Merparten av bandets repertoar utgörs av trad-låtar, men en hel del egenskrivet förekommer också. Sättningen kan också variera något för att skapa precis rätt stämning till varje låt.
Foto på Vikarbyns lilla spelmanslag
Vikarbyns lilla spelmanslag
Vikarbyns lilla spelmanslag är en grupp fiolspelande ungdomar från byarna runt om i Rättvik.
Gruppen startade 1996 efter önskemål från spelglada barn och ungdomar i bygden.
Spelmanslaget månar om Dalarnas långa folkmusiktradition men är också nyfikna på andra länders musik och uppträder på scener världen över. Spelmanslaget bär dräkter från Rättvik, Boda, Leksand, Gagnef Mora, Älvdalen och Orsa finnmark. Laget spelar under ledning av Margaretha Mattsson.
Foto på Karin Pehrs med vänner

Karin Pehrs med vänner

Jag är en glad Rättvikskulla som älskar att sjunga. Sjunger vanligtvis i två små band, Clear och Freemountainband. Men för den här kvällen har jag speciellt plockat ihop en blandning vänner från både Rättvik och Orsa. Den 25:e januari bjuder vi på en mix av gamla godingar som vi vuxit upp med. Spelglädje och drag utlovas! Börje Sommar, gitarr, munspel och sång; Lennart Möllberg. gitarr och sång; Mikael Eriksson, dragspel och sång; Anders Enmalm, trummor och sång; Per-Erik ”Perra” Friberg, bas och sång.

Foto på Per Gudmundson & Bengan Janson

Bengan Janson & Per Gudmundson

Här har ni två musikanter som efter flera decenniers nosande på varandra gjorde slag i saken och inledde en brinnande musikalisk relation. Bengan Janson trivs i de flesta musikaliska sammanhang, från jazz till klassiskt och folkmusiken har varit en hörnsten i musicerandet sedan 1989. Per Gudmundson har sin musikaliska bas i Rättviks rika folkmusikmylla. Som spelman på fiol och säckpipa och del av Frifot har Per en lång och slingrande musikerbana. I juni släppte de plattan Hjeltamôs som de också fick en Grammis för.

Foto på Leksands lilla spelmanslag

Leksands lilla spelmanslag

Spelar folkmusik från världens alla hörn under ledning av Tommy Gjers och Eva Janson. Laget ses en gång i veckan, och har gjort så i tjugofem år, ”ja fast med olika barn då” säger Tommy som varit med i alla år. De kommer med största sannolikhet att spela några favoritlåtar. Det ryktas om en norsk rheinländer av en dansk som invaderade Trondheim med ett arr av Folk All-in-Bands kapellmästare Karl-Johan Ankarblom och en låt döpt efter en postlåda …

Älwdalingarna

Den populära folk- och visgrupp Älwdalingarna som Ragnar Forslund, dottern Kerstin Forslund och Ewa Nylander startade 1971. En händelserik tid väntade med utlandsturnéer, engagemang runt om i Sverige och radio och Tv. Gruppen gjorde två singlar, en Lp-skiva – Dier so kwädô (1972) Gruppens specialitet var att sjunga folkvisor och visor på Älvdalsmål. Ewa lämnade gruppen 1973 för studier på musikhögskolan i Stockholm och Kerstin lämnade gruppen året därefter då hon flyttade till Söderköping efter ett erbjudande från visgruppen Small Town Singers. Ragnar som var ryggraden i Älwdalingarna, sammanfogade nu de unga Älvdalsflickorna, Lena Willemark och Lena Werf (idag Verf Lena Egardt) och gruppen fick åter ett uppsving. Gruppen återuppstod sommaren 2019 med Ewa Nylander, Verf Lena Egardt och Kerstin Forslund som alla tre numera bosatta i Älvdalen.

Foto på The Coppergroovers

The Coppergroovers

är ett nystartat band med knutpunkt i Falun. Bandet består av skolade musiker som framförallt spelar dansvänlig rock´n´roll. The Coppergroovers består av Lukas Söderberg (sång och gitarr), Carl Lovar (saxofon), Bo Nygårds (gitarr), Charlie Brusquini (ståbas) och Viktor Danielsson (trummor).

Under kvällen kanske du också har turen att vinna fina vinster på ditt biljettnummer! Dragning sker i kyrkan – var rädd om din biljett alltså.

Arrangerar detta gör Musikstiftelsen G-klaven i samarbete med stf Bilda Mitt, Folkmusikens hus och Svenska kyrkan i Rättvik.

Med stöd av Skipstone, Levins handelsträdgård, Greta Knapp, Curt Berglund, Rättviks kommun, Rättviks pastorat, Nittsjö keramik, Julis keramik, Furutorp inredning & design, Cirkle K, Vikingahuset i Stornäset, Hellzephyr musik, Knutes entreprenad, Handelsbanken Rättvik, TakMasen, XL Bygg Siljan, Babbos Frisering, Hemköp Rättvik, Fricks konditori, Coop Rättvik, Rättviks Bageri & Handelsbod, Björgården, Britta i Dalarna, Backlunds boende i Dalarna, Bokstaven & Zrent

Boka din biljett här!

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 25 januari 2020
Tid:18:00 - 20:30

Plats
Rättviks kyrka

Typ av evenemang

Back To Top