fbpx
skip to Main Content
Foto På Allspel I Sälen

Låtar på gränsen – höststämma i Sälen


Dalarnas spelmän har en lång tradition att träffas på höstkanten. Förra året var det premiär för Högfjällshotellet i Sälen som värd för höststämman och det blev en lyckträff både för spelmän och hotell. Dalarnas spelmansförbund är mycket glada att kunna bjuda in till ännu en kalashelg när årets upplaga av Låtar på gränsen går av stapeln!

Smått legendariska Högfjällshotellet kan erbjuda 1600 bäddar i såväl hotellrum som lägenheter och möjligheterna till utbrett samspel är stora då det enbart kommer att vara spelmän på anläggningen.

Stämman namn, Låtar på gränsen, anspelar såklart på Sälens geografiska närhet till den norska gränsen. Även “på andra sidan kölen” finns det rikligt med utövare som verkar i en stark och levande tradition. Vi bjuder in dessa till vår stämma på fjället och tanken är att detta blir en mötesplats över gränsen med spelmän från Dalarna (och såklart övriga svenska landskap), Hedmark, Rörostrakten, Lillehammer och Gudbrandsdalen.

Vi kommer att få uppleva en helg med trevlig norsk-svensk samvaro, kurser, vandring, konserter, allspel, buskspel samt boende och mat i toppklass. Allt inringat av vårt lands sydligaste fjällvärld i vacker höstskrud.

Läs programmet här

Årets låtkurs: Låtar i Brekkentakt

Tron Steffen Westberg spelade sig in i historieböckerna under Landskappleiken i 1999 med sin CD ”Nordafjells”. Han är idag den mest centrala förmedlaren av traditionsspel från Røros, Tron är sedan starten medlem i gruppen Småviltlaget och har medverakt på ett flertal CD varav två kritikerrosade soloutgåvor. Han är känd for sitt intensiva och drivande spel av de gamla låtarna från gränslandet i Brekken. Tillsammans med spelkamraten Magne Eggen Haugom handlar de mest om den gamla spelformen ”grovt og graint” vilket man bla kan höra på CDn ”Bror” som man gav ut tillsammans med Anders Bjernulf och Fredrik Lindh.

Pris: Medlem i DSF 300 kr (ej medlem 500 kr)

Anmäl dig här!

Bli ledare i FolkUngar

FolkUngar söker nya ledare till sina musikverkstäder. De bjuder in till en ledarutvecklingsdag på Högfjällshotellet den 23 september under Låtar på gränsen i Sälen.

Läs mer här!

Anmälan och information om stämman

Än finns chansen att boka in sig på spelmansstämman i Sälen den 22-24 september.

Boende
För medlemmar i Dalarnas spelmansförbund gäller följande boendepriser 22-24/9:

Hotellrum del i dubbelrum
1120:- per person inkl frukostbuffé (lördag & söndag) samt grillbuffé (lördag)

6-bädds lägenhet med självhushåll inkl grillbuffé (lördag)
6 pers per lägenhet = 450 kr per person
5 pers per lägenhet = 570 kr per person
4 pers per lägenhet = 570 kr per person

För bokning, välkommen att kontakta Sälens Högfjällshotell
tel +46 280-871 00, info@hogis.se

Hotellets hemsida för evenemanget
http://www.hogis.se/noje-event/spelmansstamma-22-24-september-2017-0

Dalarnas spelmansförbund i samarbete med Folkmusikens hus och Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 22 september 2017 - 23 september 2017
Tid:Hela dagen

Plats
Sälens högfjällshotell

Typ av evenemang

Back To Top