fbpx
skip to Main Content
Foto På Anna Björk (fd Nýander)

Kurs i slängpolska och menuett


Kurs i slängpolska och menuett för dig som dansat lite eller är van att dansa och som helt enkelt vill förmera din repertoar med ytterligare ett par pardanser. Ja menuett är förstås en gruppdans också men den dansas i par. Och har traditionellt dansats till samma musik som slängpolskan.

Anna Björk (fd Nyander) är dansare och danspedagog med rötterna i Skåne, utbildad bland annat på Danshögskolan i Stockholm och på Malungs folkhögskola, samt hos sin morfar Börje Wallin och på allehanda dansgolv.

Foto på Karin Wallin

På kursen spelar Karin Wallin från Helsingborg – en av Skånes häftigaste dansspelmän. Med rötterna i en riktig spel- och dansfamilj är hon både riksspelman och innehavare av Zornmärket i guld. Karin spelar också till Söndagsdansen samma kväll som kursen avslutas.

Lördag kl 15: Kursen innehåller även Annas föredrag Vad är folkdans som hon tagit fram inom ramen för sin anställning som forskningsarkivarie i dans på Svenskt Visarkiv.

Om du vill bo på hotell Lerdalshöjden så kontaktar du dem på 0248-51150 och säger att du har koden “danskurs på Folkmusikens hus” så får du bo för 850 kr i ett enkelrum, eller för 425 kr i dubbelrum (om ni är två då förstås).

Kursen pågår lördag 11-17.30 och söndag 9.30-15.

Du kan anmäla dig här!

Sista anmälningsdag är 13 februari 2020.

Kurs i samarbete med Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 15 februari 2020 - 16 februari 2020
Tid:11:00 - 17:30

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top