fbpx
skip to Main Content
Banner För I Blå Timmen

I blå timmen


Välkommen till en konsert i blå timmen! En poetisk beskrivning av stämningen under skymningstiden, mellan solens nedgång och nattens inträdande. 

Bridget Marsden fiol, Leif Ottosson accordeon och Sofia Sandén sång ger en stämningsfull konsert med musik hämtad ur traditionell folkmusik i nya klangfärger.

Duon Bridget Marsden (fiol) & Leif Ottosson (accordeon)
utvecklar en unik känsla för den nordiska folkmusikens bildliga och berättande kvaliteter. Deras innovativa tolkningar av den nordiska folkmusiken, med atmosfäriska soloutflykter och ljudlandskap som gränsar mot det filmiska, har skapat stort intresse såväl på folkmusikscenen som bland en ny publik.

Duon bildades 2009 och har turnerat i bl.a Skandinavien, Storbritannien, Tyskland och Nederländerna, deras album Mountain Meeting 2015 och Sea of trees 2018 har fått fina recensioner.
www.bridgetandleif.com

Sofia Sandén

Är sångerska och folkmusiker från Leksand. Har rönt stora framgångar med bland annat folkmusikgrupper som Ranarim och Rosenbergs sjua med flertalet skivinspelningar och turnéer i Japan, USA och Europa. Hon kan höras i nuvarande grupper Folkmusiktrion Sandén-Nygårds-Carr och duon SÅNGSYSTRAR tillsammans med sångerskan Ulrika Bodén samt barnföreställningen Långt bort i skogen. Sofia är anställd som folksånglärare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 2019 fick hon emotta Region Dalarnas kulturpris på 100 000kr. Motivet löd: ”Sångerska som med lekfullhet och glödande scennärvaro får oss att lyssna och beröras. Likt ett skogsrå med stadiga kängor ger hon röst och styrka åt den folkliga musikgenren och väjer inte för otrampade stigar”

Svenska kyrkan i Leksand i samarbete med Folkmusikens hus och stf Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 12 februari 2022
Tid:18:00 - 19:00

Plats
Leksands kyrka

Typ av evenemang

Back To Top