fbpx
skip to Main Content
Foto Fäboland

Fäboland – Thelma & Louise i allmogestil


Fäboland är Thelma och Louise i allmogestil – en folkmusikkabaré i hemvävt. Här härskar flicktanter ostört och sången, kulningen, är det bästa vapnet mot skogens faror. Varje sommar färdades tjejer, kvinnor och tanter upp till fäbodarna i skogen. Inte på semester men för att arbeta hårt och umgås och ha det lite gött och mansfritt. Fäboland utgår från fäbodarna som en matriarkal utopi. Det handlar om den svenska folkmusikens historia ur ett annat perspektiv, en bortglömd historia.

”Fäbodars musik – det vill säga brudars musik är det som är grunden i den svenska folkmusiken. Det står det inget om i historieböckerna, utan man måste läsa lite mellan raderna. Och det har vi valt att göra”, säger Sara Parkman och Samantha Ohlanders om sin föreställning Fäboland.

Sara Parkman och Samantha Ohlanders är några av Sveriges bästa folkmusiker. Deras musik hörs på bygdegårdar och nattklubbar och med feministiska och antinationalistiska budskap för de folkmusiken in i nutidens Sverige. De har under sju års tid turnerat runt om i Sverige och Europa med föreställningen på klubbar, festivaler, folkparker, teaterscener.

Lär mer och boka biljett här!

Sara Parkman: Text, musik, medverkande
Samantha Olanders: Musik & medverkande
Lisa Färnström: Regi
Johan Rödström: Scenbild, ljus samt video/visuals
Hampus Noren: Musik & ljudbild
Miriam Parkman: Kostym
Hanna Kirsch: Kostym

Mora kommun i samarbete med Folkmusikens hus, Kulturföreningen Ejnar, Riksteaterföreningen MORs, Riksteatern och Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 25 april 2017
Tid:19:00 - 20:45

Plats
Moraparken

Typ av evenemang

Back To Top