fbpx
skip to Main Content
Foto På Erika & Cecilia

Inställd konsert: Erika & Cecilia


På grund av coronavirusets spridning så ställer vi in konserten i samband med Lerdalsstämman.

Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm – spelar folkmusik i duoformat. Deras samspel rör sig mellan det minimalistiskt sköra och det starkt explosiva och suggestiva där energin löper fram som en glödtråd.

Musiken bygger på fiol och nyckelharpa och Erikas och Cecilias röster som kompletterar och berikar varandra, i traditionella låtar såväl som i deras egna nykomponerade material. Erika och Cecilia har turnerat såväl i Sverige som utomlands och är också medlemmar i gruppen Systerpolskan.

De uppländska folkmusikerna Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm träffades i Uppsala i början av 2000-talet där de båda studerade. Det blev ett omedelbart musikaliskt ”klick” och sedan dess har de avverkat många konserter och spelningar tillsammans i Sverige och utomlands under duon Erika & Cecilia. Och nu släpper de ett fjärde album, Allegro violento.

− Titeln Allegro violento har vi hämtat från låten Djävulspolskan som finns med på albumet; ett stycke som Hugo Alfvén hade med i sin Dalarapsodi. I noterna står det att polskan ska spelas snabbt och häftigt, ”Allegro violento”. Vi tycker att det beskriver Erikas och mitt spelsätt bra, mycket energi och kraft – därav namnet, säger Cecilia Österholm.

Här kan du köpa biljett!

Konsert i samarbete med Lerdalsstämman, Bilda Mitt med stöd av Kulturrådet.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 13 mars 2020
Tid:19:00 - 20:15

Plats
Hotell Lerdalshöjden

Typ av evenemang

Back To Top