fbpx
skip to Main Content
Foto Jill Ann Johnson

Endagsworkshop i balkansång


Välkommen till en provapå-dag i balkansångens tecken!

Tillsammans ska vi utforska balkansångens mysterier – sjunga i olika rytmer och skalor och på olika språk. Vi ska lära oss balkanmusik genom att utnyttja och utveckla våra egna röster. För att delta i den här kursen behövs inga tidigare erfarenheter av balkansång, du behöver bara gilla att sjunga och kanske att våga utmana din röst lite.

Vi gör en grundlig genomgång av olika genrer, röststilar och röstvanor och sjunger genom Balkanhalvön, från enstämmig till flerstämmig sång.

Jill Ann Johnson sjunger musik från hela balkanhalvön och har studerat balkansång i USA, Bulgarien, Kroatien, Rumänien, Serbien och Makedonien.

Hon ledde sin egen balkankör i Amerika i 14 år och har länge arbetat som balkansång- och röstcoach. Hon sjunger som solist men är också medlem i Stockholms Bulgariska Damkör samt Siljansbygdens balalaikor. Hon arbetar dessutom som musiketnolog.

Alla är välkomna!

Kursavgiften är 600 kr per person. Är du medlem i Folkmusikens hus (vilket du kan bli i Folkmusikens hus webbutik) så är kursavgiften 480 kr. Gäller även dig som samarbetar med Bilda på något vis. Om du är student kostar kursen 300 kr.

Antal deltagare: minst 5 – max 30

Anmäl dig här!

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 24 februari 2018
Tid:10:00 - 16:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top