fbpx
skip to Main Content
Foto På Ellinor & Leonor

Ellinor & Leonor


ÄNTLIGEN! Efter många inställda konserter så är det klart: Dala-Floda spelmanslag har glädjen att gästas av Ellinor & Leonor, med en repertoar bestående av såväl sirliga polskor och vallåtsmelodier såsom pampiga polinäsert som flörtar med det barocka. 2019 släppte duon albumet Årsringar. Med den nya skivan presenterar de låtar från södra Dalarna i stilfulla och dansanta arrangemang. En doft av såväl kammarmusik, världsmusik och improvisation sveper förbi i klangerna från Dalarnas spelmansmylla.

Ellinor rör sig mellan genrer som folkmusik, världsmusik, pop och scenkonst, och därigenom skaffat sig en säregen stil som violinist och folkmusiker. 2011 utsågs Ellinor till Riksspelman för “dansant och stilfullt spel på låtar från Dala-Floda”.
Leonors bakgrund i melodispel sedan tidig ålder har löpt som en röd tråd genom hennes musikerskap och i mötet med den svenska folkmusiken fortsätter hon att utveckla låtspelet med hjälp av en femsträngad cello.

Här kan du läsa mer om Ellinor & Leonor!

Eller lyssna här!

Konserten kommer att anpassas efter rådande restriktioner och rekommendationer. I dagsläget innebär det att vi tar emot max 45 personer till den sittande publiken. Vi ser gärna att man förbokar plats åt sitt sällskap enligt instruktioner nedan. Sällskapet får max bestå av 4 personer.
Baren har öppet, med dryck och enklare tilltugg.
Biljettpris: 150:-/person
Konsertstart: 18.00
Reservera plats för ditt sällskap via SMS till 0707407646
Betalning på plats, kontant eller Swish

Kvällen arrangeras av Floda spelmanslag med stöd av Kultur Gagnef, Kulturrådet, Bilda Mitt och Folkmusikens hus.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 09 augusti 2021
Tid:18:00 - 20:00

Plats
Dala-Floda Värdshus

Typ av evenemang

Back To Top