fbpx
skip to Main Content
Foto På Brita Ström

Dansmetodik för folkdansare – kurs med Brita Ström på Folkmusiknatta


Kör du ibland fast i ditt undervisande? Behöver du tips på hur nya dansare ska hitta in i pardansen? Eller metoder för hur erfarna dansare ska hitta sitt naturliga sätt att dansa utan att ge avkall på dansform och musik?

Tillsammans med folkdanspedagogen Brita Ström får du små enkla tips och trix som får stor betydelse i pardansen. Vi kommer att jobba med omdansningsteknik, rotation, viktförflyttning och förhållandet mellan över- och underkropp i det egna dansandet. För att sedan landa i former av pardans, där vi funderar på både förande och följande där det är viktigt med både tydlighet och lyhördhet i båda rollerna.

Hänsyn kommer att tas till deltagarnas förkunskaper och önskemål i den mån det är möjligt.

Om Brita Ström
Folkdanspedagogen Brita Ström, från Hjortnäs i Leksand, är utbildad på Danshögskolan i Stockholm och anställd på Folkmusikens hus i Rättvik. Hennes specialitet är att enkelt få den ovana dansaren att dansa, speciellt de som inte tror sig kunna dansa. Hon har också lätt för att sätta sig in i svårigheter i andras dansande. Brita är tydlig och konkret i sitt undervisande och jobbar mycket med funktionsdans, och hur både förare och följare påverkar varandras dans.

Kursen är gratis för dig som samverkar med Bilda, t ex genom din studiecirkel i folklig dans. För övriga kostar det 300 kr för vuxen och 100 kr för ungdom.

BOKA HÄR![/vc_column_text]

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 04 november 2023
Tid:13:00 - 16:00

Plats
Kulturhuset tio14

Typ av evenemang

Back To Top