fbpx
skip to Main Content
Foto Hanna Wiskari Griffith

Blåskurs med Hanna Wiskari Griffith


Uppvuxen på västkusten fann Hanna redan som 10-åring saxofonen och under tonårstiden förälskade hon sig i folkmusiken; en musik och en kultur som funnits närvarande sedan barnsben men som nu på allvar drabbade henne.

Idag är Hanna verksam som folkmusiker och pedagog i en mängd olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. Hon tar sats i den svenska låtspelstraditionen, med ett hjärta som klappar lite extra för musiken från sina hemtrakter i västra Sverige, och ger sig ut i musikaliska projekt som rymmer såväl tradition som improvisation.

Du som anmäler dig till denna kurs bör vara hyggligt bra på ditt instrument och nyfiken på att lära dig låtar på gehör.

Hanna Wiskari Griffith är utbildad vid folkmusikerprogrammet på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och erhöll Bror Hjort-stipendiet för unga folkmusiker med motiveringen: ”för en såväl teknisk briljans som ett engagerat framförande på sopransaxofon med en lysande blandning av bevarande av kulturtraditioner och skapande och nydaning.”

Hanna bor numera på Nya Zeeland så passa på och gå kurs när hon är hemma. Hon kommer primärt till Sverige denna gång för att släppa skiva tillsammans med folkjazzgruppen Fatang. Vilket görs på Leksands spelmansstämma!

Kursen pågår 2-3 juli kl 10-15

Du kan anmäla dig här!

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 02 juli 2017
Tid:10:00 - 15:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top