fbpx
skip to Main Content
Foto Batch Gueye

Batch Gueye


Välkommen på en konsert med Batch Gueye. Ett utländskt gästspel som en inte vill missa om en är det minsta intresserad av musik från Senegal.

Batch Gueye är griot i rakt nedstigande led, vilket betyder att han från födsel har haft som uppgift att lära sig sjunga, dansa och spela men också, och det kanske är det viktigaste, att vara den som kommer ihåg, utbildar, berättar och för släktens och byns historia vidare. Idag bor han i Storbritannien och lever där som musiker med rykte om sig att göra dynamiska framträdanden och skivor som berör. Han har bland annat vunnit the World Music Network Battle of the bands tillsammans med sitt band!

Batch och hans familj har alltid dansat och uppträtt. Och det är inte vilka som helst som han arbetat med utan några av Senegals absolut främsta sångare som Youssou Ndour, Baba Maal, Cheikh Lo, and Coumba Gawlo.

På Kursgården Lindsberg kommer han att uppträda med traditionell sång och en gitarr, litet och intimt och en fantastisk musikalisk upplevelse för dig som får plats i den lilla fina trappan på kursgården. En magisk konsert alltså.

Konserten är en del av en längre kurshelg och är du intresserad av att delta i West African Cultural Retreat 10-12 februari, eller vill du bara veta mer om vad som händer, kan du läsa mer här.

Konserten och kurshelgen är ett samarbete mellan Kursgården Lindsberg, Folkmusikens hus och studieförbundet Bilda.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 11 februari 2017
Tid:20:00 - 21:00

Plats
Kursgården Lindsberg

Typ av evenemang

Back To Top