fbpx
skip to Main Content
Elever På Musikkonservatoriet I Falun Spelar På Folkmusiknatta 2022

22 Folkmusikutbildningar

Under de senaste 50 åren har det växt fram ett antal olika folkmusikutbildningar i Sverige. De har olika förutsättningar, inriktningar och krav på förkunskaper - här finns allt mellan korta helgkurser och fleråriga högskolestudier. I det här programmet berättar företrädare för ett urval av alla de utbildningar som finns i dag om vad som väntar den som vill studera folkmusik hos dem. Du möter lärare från Musikkonservatoriet i Falun, Eric Sahlström Institutet i Tobo, Malungs folkhögskola och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Read more

21 På besök hos Anders Rosén

Spelmanspodden är denna gång på besök hos Anders Rosén, spelman och traditionsvurmare från Västerdalarna. Här berättar han historierna bakom sitt eget skivbolag Hurv, om sin jakt efter äldre låtar och spelsätt och hur ett nytt spelmansinstrument kom till.
Read more
Foto Spelmanspodden 18. Ingrid Och Anders Säbb

18 Låtar i tradition med ”Säbben” och Ingrid

Anders Säbb är fiolspelman med en lång tradition, bl a efter sin far Säbb John och Påhl Olle. Numera spelar han mycket tillsammans med sin fru Ingrid som spelar cittra. Pandemin har medfört att de inte kommer ut och spelar, i stället har de spelat in en mängd låtar hemma, låtar som de sedan delar på internet.
Read more
Älvdalens Spelmanslag

17 Folkmusikljus i coronaskugga 2 av 2

I det andra programmet handlar det om Facebook-gruppen Det virtuella spelmanslaget som startats på grund av coronaviruset. Vi träffar också en yrkesmusikant som drabbats av inställda spelningar och uteblivna inkomster, samtidigt som det blivit tid över för annat, t ex konserter hemma i trädgården.
Read more
Kungs Levi Och Alm Nils

14 Möt Kungs Levi och Alm Nils!

Spelmanspodden är denna gång på besök i Siljansnäs och träffar Alm Nils Ersson och Kungs Levi Nilsson. De har spelat länge tillsammans och lyft fram många låtar från sina hemtrakter. Genom åren har de haft turen att ha samarbetat och spelat med många namnkunniga spelmän och har mycket att berätta!
Read more

13 Knäppinstrument

Spelmanspodden handlar den här gången om knäppinstrument, inte en enda fiol hörs i programmet! Det finns många musiker i vårt land som spelar låtar på olika knäppinstrument, vanligtvis gitarr, men det finns en mängd andra knäppinstrument.
Read more
Back To Top