fbpx
skip to Main Content
Inläggsbild Ny Verksamhetschef

Är du vår nästa Verksamhetschef?

Vår nuvarande verksamhetschef går i pension nästa sommar och nu söker vi dig som vill fortsätta driva utvecklingen av Folkmusikens hus.

Folkmusikens Hus är Dalarnas folkmusikcentrum, väl förankrat och med en vid och utblickande verksamhet som spänner från lokala till internationella engagemang. Vi sprider kunskap och intresse kring folkmusik och dans, både som rik tradition och som en kreativ del av nutida musikliv. Vi erbjuder länsinnevånare och besökare musik med hög kvalitet och stor bredd. Vår bakgrund och organisationsform som ideell förening gör oss till en part som delar värdegrund och historia med andra ideellt verksamma i våra nätverk. Samtidigt är vi en professionell aktör som med ett offentligt uppdrag kan erbjuda resurser och kompetens, ge röst och synlighet åt genren. Vi är en samtalspart och möjliggörare både för civilsamhälle och professionellt musikliv.

Verksamheten omfattar

 • turneläggning, konserter och dans
 • kurser
 • det internationella folkmusiklägret Ethno Sweden
 • Bingsjöstämman (medarrangör)
 • Stämmoveckan (musikfestival v27)
 • arkiv
 • utveckling av programvaror och tjänster på arkivområdet.
 • folkbildningsuppdrag av Studieförbundet Bilda med tjänster för regional och nationell verksamhetsutveckling
 • utställningar
 • butik & reception med CD-skivor, litteratur, noter

Folkmusikens hus

 • är en ideell förening
 • har regionala uppdrag inom folk- och världsmusik samt scenisk folkdans
 • finansieras med stöd från staten, Region Dalarna och kommuner inom ramen för samverkansmodellen. Dessa bidrag utgör drygt hälften av våra intäkter. Resterande medel utgörs av egenintäkter och projektbidrag.
 • är placerat i Rättvik
 • omsätter ca 7 milj. årligen

Om tjänsten

Som verksamhetsledare har du det övergripande operativa ansvaret samt personalansvar för verksamheten som omfattar 8 medarbetare. Tillsammans med styrelse och medarbetare arbetar du utifrån satta mål och har ett kreativt arbetssätt med vida ramar och utvecklingsmöjligheter. I tjänsten ingår också ekonomiskt ansvar mot styrelsen. Erfarenhet av projektarbete är en viktig beståndsdel samt även kulturpolitisk utblick och kunskap.

Om dig

Du är en bra ledare med erfarenhet av större evenemang/organisationer och har goda kunskaper om samarbete med andra aktörer i samhället. Det är också viktigt att du har förtrogenhet med folkmusiklivets olika delar. Du har hög administrativ kompetens, har ett gott nätverk och erfarenhet av att bygga nya nätverk. Som person är du utåtriktad och tydlig, men också lyhörd för andras åsikter. Du gillar ordning och reda men ser också värdet med att delegera ansvar. Du är prestigelös och har hög samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi vill också att du tänker och agerar i ett helhetsperspektiv, men också har sinne för detaljerna. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, kan skapa förtroende och bra stämning i rummet. Att kunna röra sig hemtamt i olika miljöer är också en förutsättning eftersom vi har många olika samarbetspartners. Du är en person som vill värna historien, men som också bejakar utveckling. Du vill se goda resultat och är tydlig i ditt budskap. Eftersom vi har internationella kontakter förutsätter vi att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Ett positivt grundtänk och förmåga att se möjligheter istället för problem är en självklarhet!

För mer information om Folkmusikens hus

Hemsida: folkmusikenshus.se
Facebook sida: Folkmusikens hus

Tillträde

15 aug 2022

Är du intresserad?

Kontakta Olle Emanuelsson, ordf, eller Per Gudmundson, nuvarande verksamhetsschef för frågor och information.

Olle Emanuelsson,  073-225 00 32
E-post: olle.emanuelsson@live.se

Per Gudmundson,  070-530 70 55
E-post: per.gudmundson@folkmusikenshus.se

Ansökan

Ansökan med personligt brev och CV skickas till:

Folkmusikens Hus
Dalagatan 7
795 31  RÄTTVIK

Märk kuvertet med Ansökan.

Eller mejlas till:

kontakt@folkmusikenshus.se. Skriv Verksamhetschef i rubrikraden.

Sista ansökningsdatum:  8 jan 2022

Back To Top