fbpx
skip to Main Content

Tobaksspinnarstämman


TOBAKSSPINNARSTÄMMAN 2024
NÅS 28/6 – 1/7

Mötesplatsen för alla vänner av västerdalsmusiken!

Stämman börjar lördagen den 29 juni. Men redan på fredagkvällen tjuvstartar vi med spelmanspub på Nederborgs Bistro. God mat utlovas liksom fullständiga rättigheter. En spelmanspub som på Irland, fast med vår egen musik från byarna längs Västerdalälven!

Under hela helgen har vi kurser dagtid. På lördag kväll blir det Välkomstkonsert. Och i anslutning till den skivsläpp med Anders Rosén och Jonas Åkerlund. Sen dans till spellista inomhus i vårt fina Ordenshus. På söndagen har vi vår stora lärarkonsert i Nås kyrka. Församlingen bjuder sedan generöst på kyrkkaffe i Ordenshuset innan dansen tar vid.

På måndag eftermiddag kommer Matts Arnberg från Dala-Floda att berätta om sitt möte med Tillmännen. Bilder kommer att visas och vi kommer att få höra musik Matts lärt i tradition av de gamla Flodaspelmännen. Under kvällens första halva kommer spelmanslag från västerdalarna att stå för musiken. Det blir allspel och dans till både polskor och gammalt. Det blir också visstuga och Ewa och Tuttis oslagbara KOLBULLAR!

Tobaksspinnarstämman arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda Mitt

För Fullständigt program och kursanmälan se hemsidan:
https://xn--tobaksspinnarstmman-uwb.se/

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 28 juni 2024 - 01 juli 2024
Tid:Hela dagen

Plats
Ordenshus Bio - Nås 29

Typ av evenemang

Back To Top