fbpx
skip to Main Content
Foto På Jonas Hjalmarsson & Olof Misgeld. Fotograf: Peter Bothén

Söndagsdans med Jonas Hjalmarsson & Olof Misgeld


Välkommen på danskväll på Folkmusikens hus! Vi gör ett första test för att se om vi och ni är beredda på att ta steget upp på dansgolvet. Och vi startar med inga mindre än dansspelmännen Jonas “Jalle” Hjalmarsson och Olof Misgeld. Båda två har ägnat stora delar av sina spelmansliv åt att just studera och fördjupa sig i vad som är bra spel till dans. Repertoaren är baserade på låtar från Siljanstrakten men musik med rötter i andra landskap dyker säkert upp.

Olof MIsgelds fiolspel är djupt präglat av hans studier av traditionellt spelstilar från olika delar av Sverige, men har också en fallenhet för improvisation med influenser från olika slags musik. Jonas Hjalmarsson är från Älvdalen men har, liksom Olof, gått på Kungl. Musikhögskolan. Hans största inspirationskällor är Päkkos Gustaf och Gössa Anders Andersson.

Kvällens upplägg:
kl 18 Olof & Jalle spelar
kl 19 Spellista, vi ser gärna att andra spelar då
kl 19.30 Olof & Jalle spelar igen
kl 20-21 Spellista, dansen håller på så länge som det finns spelmän som spelar!
Spelkväll: 

Vi ser gärna att Folkmusikens hus fylls med spelsuget folk så vill du “bara” sitta och spela i något hörn är du välkommen. Men du är förstås mycket välkommen att spela till dans också.

Covid19: vi ser helst att du som är ovaccinerad tar ansvar och fortsätter hålla avstånd och inte umgås i större folkmassor.

Under kvällen finns fika till självkostnadspris. Kollekt betalas på plats till spelmännen.

Samarbete med Bilda Mitt.
Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 31 oktober 2021
Tid:18:00 - 21:00

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top