fbpx
skip to Main Content
Foto På Södling Sessions

Södling Sessions


I Södling Sessions möts tre av Sveriges mest namnkunniga folkmusiker: Ulrika Gunnarsson, Mia Marin och Tina Quartey. Med en ovanlig instrumentkombination – röst, fiol, slagverk – närmar sig trion den säregne småländske folkmusikupptecknaren Carl-Erik Södlings samling: vackra visor, svängiga låtar, spännande ballader och kvicka polskor i en ny musikalisk skrud.

Carl-Erik Södling (1819 -1884) är ett fascinerande original i den svenska folkmusikhistorien. Han var en skicklig insamlare av visor och låtar, med blick för de små detaljerna i musiken. Södling var verksam som musik- och gymnastikdirektör i Västervik och under en period organist i Buenos Aires. Södling hade storvulna idéer om den svenska folkmusikens kulturhistoriska betydelse i Europa och Sydamerika. Han var knuten till Kungliga Musikaliska Akademien, men hans idéer var alltför vildvuxna för att kunna ges ut. Hans efterlämnade manuskript innehåller ett hundratal visor och låtar av stort intresse och värde.

Ulrika Gunnarsson
Ulrika är folksångerska med en stor småländsk repertoar som bas men som också har specialiserat sig på trall. Hon var under många år med i den anrika gruppen Sågskära och spelar även med Jonas Åkerlund. Ulrika är också en uppskattad pedagog som undervisat på flera folk- och musikhögskolor i Sverige och utomlands.

Mia Marin

Mia är värmländskan som gjort sig ett namn både som framstående musiker och inspirerande pedagog. Hon turnerar runtom i världen, skriver och arrangerar musik, ger ut notböcker och undervisar på Musikhögskolan i Göteborg, Musikhögskolan i Arvika samt Malungs folkhögskola. Du kan exempelvis ha hört henne i banden MP3, Marin/Marin, Lena Willemarks Blåferdi, Marin&Roswall eller Ulrika Bodén Band.

Tina Quartey
Tina är pionjären som fört in brasilianskt och kubanskt slagverk och översatt det till svensk folkmusik bl. a. i grupper som Filarfolket och Groupa. Hon samarbetar också med musiker som Mats Edén, Mari Boine, Lena Willemark och Ale Möller. 2018 debuterade hon som poet med diktsamlingen »I Took A Quantum Leap Of Faith And Fell«.

Här kan du köpa biljett.

Konserten görs med stöd av Kulturrådet och Bilda Mitt.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 02 juli 2019
Tid:15:00 - 16:30

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top