fbpx
skip to Main Content
Sjöviks Sommarkurser

Sjöviks Sommarkurser: Kortkurs i svensk folkmusik


Är du nyfiken på svensk folkmusik? Vill du lära dig nya låtar? Få tips om hur du får det att svänga? Träffa andra som vill samma sak?

Då är den här folkmusikkursen perfekt för dig. Förutom att spela nya och gamla låtar lär vi oss vad som är typiskt för genren. Alla instrumenttyper är välkomna!

Denna helgkurs leds av Anton Leanderson-Andréas, Peter Rousu och Jeanett Walerholt Rousu och är en del av Sjöviks Sommarkurser som hålls på vackert belägna Sjöviks folkhögskola helgen före midsommar. Under tre sommardagar har du chans att gå antingen kurs i svensk folkmusik eller kurs i körsång med fokus på folkmusik och rytmisk kör. De två kurserna har en del gemensamma aktiviteter ihop vilket bidrar till musikaliska utbyten och roliga möten!

När
Fredag 16 juni, kl 15:00
Lördag 17 juni, kl 08:00
Söndag 18 juni, kl 08:00

Var
På Sjövik Folkhögskola, en dryg 1 mil från Avesta. Adress: Sjöviks folkhögskola, 775 95 Folkärna

Vad får man göra på kursen
Vi fyller tre dagar med låtutlärning, ensemblespel och jam. Vi ses på fredag eftermiddag och spelar, sjunger och lär känna repertoaren och varandra. Under lördagen medverkar vi både på scen och som åhörare på Folkärna folkfest (www.folkarnafolkfest.com). På söndag eftermiddag är det gemensam avslutningskonsert tillsammans med den andra kursen.

Ordinarie pris
Enkelrum: 2 210 kr
Dubbelrum: 1 910 kr
Logement (sovsal på madrass): 1010 kr
Endast kurs och måltider (ej boende): 910 kr

Ungdomspris (under 25)
Enkelrum: 1810 kr
Dubbelrum: 1 510 kr
Logement (sovsal på madrass): 610 kr
Endast kurs och måltider (ej boende): 510 kr

ANMÄL DIG TILL KURSEN HÄR! SENAST 27 MAJ

Arrangeras av Studieförbundet Bilda i samarbete med Folkmusikens Hus, Sjövik Folkhögskola, Folkärna Folkfest, Dalarnas Spelmansförbund och UngtFolk.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 16 juni 2023 - 18 juni 2023
Tid:Hela dagen

Plats
Sjöviks Folkhögskola

Typ av evenemang

Back To Top