fbpx
skip to Main Content

#folkkursonline: Spela stämmor med Adrian Jones


Kommer i höst på Zoom!

Hur blir man bra på att spela stämmor? Kan man öva på det och finns det konkreta verktyg? Det har Adrian funderat mycket på så välkommen till en kurs i att snickra ihop och improvisera fram dina egna stämmor!

Denna kurs vänder sig till dig som har spelat ett tag och har god erfarenhet inom spelmansmusik och låtspel. Kursen är på grundnivå – du kan ha provat stämspel tidigare men det är inget krav. Du ska vara intresserad av att utveckla ditt stämspel på ett medvetet sätt. Viss användning av noter förekommer men notkunskap är inget krav för att få något ut av kursen.

Kursen syftar till att kunna göra egna stämmor, öka din medvetenhet samt relatera till tonalitet och musikalisk struktur. Det är en kurs i melodiskt stämspel och alla instrument är välkomna. Kursen innehåller analys av spelmansmusik, viss tonalitetslära, konkreta övningar och feedback från lärare och kurskamrater. Kursen ger dig några olika verktyg och tekniker. Ambitionen är att skapa en avslappnad kreativ miljö full av nyfikenhet och experimentlusta.

Adrian Jones, född 1978, är uppvuxen i Leksand och har haft spelmansmusiken naturligt sedan starten 1984 med bl.a. Jonas Holmén och Kungs-Levi Nilsson. Han har en konstnärlig masterexamen från Kungliga Musikhögskolan, institutionen för folkmusik. Idag jobbar han som frilansande musiker med flera konstellationer, som kompositör, arrangör och som pedagog, främst på Malungs folkhögskola med kurserna ”folkmusik på fiol”. Adrian har spelat andrastämmor sedan han var 9 år, ett område som han ständigt vill utveckla och också förmedla.

Kursavgift: 900:-
FMHmedlem: 810:-

Kursen sker online
Antal deltagare: 12

Arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda Mitt

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 15 maj 2023
Tid:14:00 - 17:00

Typ av evenemang

Back To Top