fbpx
skip to Main Content
Foto På Anna Öberg Och Karin Jameson

Sceniskt folkdanslabb – Undersökande Lekfullt Nördigt


Varmt välkommen till en tvådagarskurs med Anna Öberg (dansare, koreograf och huvudlärare i folklig dans vid Malungs Folkhögskola) och Karin Munters Jameson (lektor i nutida dans och Kleinteknik på SKH/ institutionen för Dans). 

Med utgångspunkt i Annas och Karins mångåriga samarbete vänder sig kursen till dig som har din dansbakgrund inom svensk folklig dans o intresserar dig för att jobba koreografiskt. 

Med på kursen är också slagverkaren Petter Berndalen och fiolisten Olof Misgeld som båda två, i många år, har arbetat med att undersöka vad ett bra dansspel är.

Tidpunkt
Fredag 2/10 – söndag 4/10, exakta tider får du i ett bekräftelsebrev.

 

Anmälan
Det finns plats för 8 deltagare och vi vill att du anmäler dig snarast, dock senast 18 september. Anmälan sker till lotta.johansson (@) folkmusikenshus.se med såväl ett CV och ett kort personligt brev om varför du vill vara med.

 

Kostnad
Kursen är utan kostnad men du står själv för dina resor tor Rättvik samt för din mat i Rättvik. Folkmusikens hus står också förutom för själva kursen även för din logi, i dubbelrum, på Hotell Lerdalshöjden. Om du måste lämna återbud efter 30 september, måste vi be om läkarintyg, eller be dig betala 850 kr.

 

Anna Öberg är dansare och koreograf och har sedan sin grundutbildning vid Dans- och Cirkushögskolan (DOCH) verkat inom fältet för dans, teater och performance, både i Sverige och utomlands, på uppdrag av institutioner och som frilans. 2015 tog hon sin masterexamen i koreografi vid DOCH/Stockholms Konstnärliga Högskola som den första folkdansaren någonsin. Hennes verk har bla presenterats via Scenkonst Sörmland, Riksteatern, Dalateatern, Stadsteatern, MDT, Riksscenen Oslo, Dansehallerne Köpenhamn, Dansens Hus för att nämna några. 

Karin Munters Jameson är certifierad lärare i Klein Technique™ sedan år 2000. Idag är hon lektor i modern och nutida dans på DOCH och gästundervisar bland annat på TeaK i Helsingfors, Ballet de Lorraine i Nancy, IUA i Reykjavik, Balettakademien i Göteborg, för Cullberg i Stockholm och på Danscentrum. År 2000 startade hon sitt eget produktionsbolag; Back to the Bones Produktion. I flera år har hon arbetat med rörelseanalys-studier tillsammans med skulptören Liss Eriksson. Samarbetet har resulterat i sex bronsstatyer.

Med stöd av Bilda Mitt och Region Dalarna

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 02 oktober 2020 - 04 oktober 2020
Tid:Hela dagen

Plats
Folkmusikens hus

Typ av evenemang

Back To Top