fbpx
skip to Main Content
Header För Samtalserie Om KMA

Onlinesamtal: Musiken, rötterna och friheten


Välkommen till ett samtal mellan Lena Willemark, sångerska, fiolspelman och kompositör och sångerskan, kantelespelaren och kompositören Mirja Palo. De kommer vända och vrida på vad det är som formar en persons musikaliska identitet, vad gör uppväxtens miljö och möten med människor för musiken och vad är egentligen musikalisk frihet? 

Arrangeras i samarbete med Umefolk!

Du kan se samtalet här!

Foto på Lena Willemark
Foto: Mats Lefvert

Foto på Mirja Palo. Fotograf Ulf B Jonsson.

Foto: Ulf B Jonsson

Välkommen till en samtalsserie med några av Sveriges skarpaste folkmusiker/spelmän/forskare. 2021 fyller Kungl. Musikaliska Akademien 250 år och firar det med att utlysa ett Musikens år, där Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda naturligtvis vill vara med. Vi vill belysa vilka ledamöterna är och passa på att ställa frågorna vad det betyder för en folkmusiker/spelman att vara invald, att befinna sig i det musikaliska finrummet? Och vad kan och vill de utföra i sina ledamotsroller?

Alla ledamöter kommer dessutom att få samtala, reflektera och filosofera kring ämnen som ligger dem varmt om hjärtat. Kanske kommer du också att få höra bra musik. Samtalsledare kommer att variera från samtal till samtal.

Under året kommer Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda att presentera åtta av KMAs folkmusikledamöter i samarbete med arrangörer runt om i Sverige. Alla samtal kommer att sändas online men förhoppningsvis också ha en livepublik.

Allt med stöd av Kungl. Musikaliska Akademien.

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Datum: 28 februari 2021
Tid:15:00 - 16:00

Typ av evenemang

Back To Top