fbpx
skip to Main Content
Foto På Happy Landings

Musik för fler – Leksand


Nu går vi samman, Dalarnas regionala musikverksamheter i Dalarna, för att sprida mer musik i Dalarna! Musik i Dalarna, Dalapop och Folkmusikens hus presenterar en unik konsert med folk, pop och klassiskt. Under ett och samma tak, under en och samma kväll!

Artisterna under kvällen är folkpopduon Happy Landings (på fotot), folkmusikgruppen Ranarim, och musiker ur Dalasinfoniettan. Konserten är en del av ”Musik för fler” som under hösten och kommande år har målet att skapa fler musikupplevelser till alla i Dalarna. Som första steg i Musik för fler lyser fokus på Leksands kommun. Under hela veckan kommer mängder av musikaktiviteter att ske runt om i kommunen. Lördagskonserten är final på veckan, och vi hoppas på en blandad publik med olika ålder, intresse och bakgrund. En kväll då vi upplever musik tillsammans!

Folkpopduon Happy Landings debuterade 2020 med singeln “A Breakup Song” och tidigare i år släppte duon sin debut-EP “Inside Out And Back”. En EP som är producerad av Henrik Nyblom och Sylvester Schlegel från The Ark. Happy Landings lugna och intima folkpop har hyllats av kritikerkåren och ljudbilden med Casper Ingels säregna sång balanserar på den yttersta gränsen över hur skör popmusik kan bli. Det är helt enkelt otroligt imponerande hur stort enbart en röst, en gitarr och en fiol kan låta tillsammans när de hamnar i händerna på Happy Landings.

I kontrast till folkpopen gästas vi av folkmusikgruppen Ranarim – ett band som inspirerat många genom sitt unika sound och sväng. Sångsystrarna Ulrika Bodén och Sofia Sandén sjunger tvåstämmigt, riksspelmannen Niklas Roswall spelar nyckelharpa, Daniel Ek harpgitarr och Olle Linder spelar slagverk.

Vi får även lyssna till klassisk musik i Johannes Brahms Horntrio genom Dalasinfoniettans Christina Landén på horn och Johannes Paulsson på violin – i trio tillsammans med pianisten Henrik Berg.

Boka biljett!

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 04 september 2021
Tid:19:00 - 21:00

Plats
Kreativa huset

Typ av evenemang

Back To Top