fbpx
skip to Main Content
Foto På Midgren Skrobe Quartey

Midgren/Skrobe/Quartey


Tre musiker, tre generationer, tre temperament som möts i ett samspel präglat av både sväng och intimitet, lek och allvar. Med fiol, slagverk och mandola/gitarr tar de sig an både ny och gammal repertoar grundad i den svenska folkmusiken, men med inslag från andra stilar och traditioner, vilket hörs i de färgstarka och klangrika arrangemangen. Och dans-svänget är gruppens ledstjärna – för den här trion älskar såväl att spela konsert som att skapa extas på dansgolvet. 

Tina Quartey är närmast en levande legend, startade sin karriär i Filarfolket och sedan Groupa under 80- och 90- talet och har sedan dess bidragit med sitt sväng och sin breda palett av ljud och klanger till en lång rad band och projekt inom både folkmusik och andra genrer. Tina fick pris som Årets Traditionsbärare på Folk & Världsmusikgalan 2020.

Sven Midgren växte upp med just Filarfolket i hörlurarna och samtidigt omgiven av spelmän som matade på med traditionella skånelåtar på fioler. Han har sedan dess gjort sig känd som en av sin generations flitigaste dansspelmän, djupt förankrad i den sydsvenska traditionen, men med en stor bredd på sin repertoar. I hans spel paras driv och lekfullhet med innerlighet och dynamik.

Allan Skrobe har rört sig i hela världen, såväl bildligt som bokstavligt, men återvänder ständigt hem till den svenska folkmusiken. Han manövrerar ledigt mellan lyriskt melodispel, harmonisk uppbackning och rytmiskt pådrivande komp, ständigt med samma värme och spelglädje.

Östbjörka byförening säljer fika i samband med konserten.

OBS, endast förköp: Boka här!

Ett arrangemang under Stämmoveckan

Med stöd av Bilda Mitt och i samarbete med Östbjörka byförening och Rättviks kommun.
Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 06 juli 2021
Tid:16:00 - 17:00

Plats
Matsgården

Typ av evenemang

Back To Top