Återigen kan vi bjuda in till en spelmansstämma på hotell Lerdalshöjden! För sjuttonde året i rad faktiskt! Här finns inga mygg att slåss med. Inget stekvarmt tält att vakna i. Men kul spel, bra mat och sköna sängar!
Både fredag och lördag kväll blir det spel till dans. Båda kvällarna innehåller också allspel och många möjligheter till buskspel. Årets värdlag är Falu spelmanslag. I samband med Öppet hus på Folkmusikens hus får du chans att lära dig några låtar med och av laget.
Fredag
Incheckning på Hotell Lerdalshöjden
19.00 Lapp-Nils – konsert med Kjell-Erik Eriksson på Hotell Lerdalshöjden. Boka biljett här! Dans och buskspel. Varmrätt serveras till 21.00.
21.00 Allspel
21.30-01.00 Dans till spelmanslag
Lördag
På Folkmusikens hus – öppet hus
10.30 Låtkurs med Ebba och Janne Åslund
10.30 Kompkurs med Peter Rousu med utgångspunkt i låtarna som lärs ut av Ebba och Janne Åslund
10.30 Visstuga med Mia Svensdotter Ljungström
10.45 Film om Ethno
12.00 Svenska låtar 100 år i utställningslokalen (introduktion 12.00)
12.15 Film: Med Gärdebylåten till Amerika
13.00 Spela med sväng – kurs med Kjell-Erik Eriksson Anmäl dig här 13.30-14.00 Workshop: Webbfiol
15.00 Dalarnas spelmansförbunds årsmöte
Lerdalshöjden
19.00 Festmiddag – Årets värdlag som kommer att hjälpa till med att hålla fyr under festbrasan är Falu spelmanslag
21.00 Allspel
21.30 Dans till spelmanslagen och buskspel
I källaren:
22.00 Finlir i Mörksuggerummet
Findans i Styggforsrummet
Här kan du se hela spel-till-danslistan: Spellista Lerdal -23
MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR
Logi
Enkelrum 2150:- inkluderar logi två nätter, frukost och festmiddag.
Dubbelrum 1650:-/person inkluderar logi två nätter, frukost och festmiddag.
BOKA HÄR och ange koden SPELMAN23.
Boka Festmiddag eller masslogi
Vill du bara äta festmiddagen, alltså inte bo på hotellet, så går det också bra. Eller vill du bo i masslogi? Kontakta då hotellet direkt: 0248-51150 eller info@lerdalshojden.se.
Meny för festmiddag:
Förrätt: Gräslöksbakelse på kavring toppad med rödbetsgravad regnbågsforell, rökt rom och syrad rödlök
Huvudrätt: Viltrostbiff med kantarellsås, rotselleripuré samt potatiskaka smaksatt med västerbottenost
Dessertbord med kaffe
525:- per person, bokas på 0248-51150, ange specialkost vid bokning.
Arr: Folkmusikens hus, Dalarnas spelmansförbund och studieförbundet Bilda i samarbete med Rättviks spelmanslag