fbpx
skip to Main Content
Foto På Mia Marin

Låtspelskurs med Marin & Ottosson


Spelkurs i samband med spelmansstämman i Leksand bjuder på inte mindre än två fantastiska spelmän!

Det här är en kurs för dig som lirat en del och vi tänker att melodiinstrument är välkomna!

Mia Marin är den sprudlande värmländskan som gjort sig ett namn både som framstående folkmusiker och som inspirerande pedagog. Hon spelar och turnerar bl.a. med grupperna Marin/Marin, MP3, NID och Ulrika Bodén Band, men kan även höras med Lena Willemark eller Sofia Karlsson. Hon har även varit med och gjort teatermusik, nu senast till Mats Eks uppsättning av Utvandrarna på Dramaten i Stockholm. Hennes repertoar innefattar både traditionell musik, tidig musik och nutida verk, med betoning på den värmländska traditionen samt låtar från olika delar av Norge, Gästrikland och Uppland.

Leif Ottosson har som få jobbat för att hitta spelsätt på dragspel som passar ihop med fiol och maken till fint låtspel på dragspel får man leta efter. Därför riktar sig den här kursen till både dragspelare och fiolspelmän. Leif Ottoson återfinns också i många sammanhang, allt från duospel med Bridget Marsden och låtar från Bingsjö till musikaliska inhopp på plattor som på dalamusikern Oil My Members senaste platta. Dynamiskt finlirande till kraftfullt och energiskt spel. Hans stora konstnärliga bredd har givit honom flera utmärkelser, bl.a. Hagströmsstipendiet och Andrew Walter-stipendiet för dragspelare.

Kursstart: Torsdag 29 juni kl 10.00
Kursslut: I samband med stämman lördag den 1 juli
Kurslokal: Kreativa huset/Tingshuset i Leksand

I kursavgiften ingår kurs i två dagar, frivilligt deltagande i spelmansstämman i Leksand, kaffe och bulle/frukt under kurstid, bad vid Siljans strand och annat kul.

Kursavgift: 1500:-
FMHmedlem eller Bildasamarbete: 1350:-

Här kan du anmäla dig till kursen!

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 29 juni 2017 - 30 juni 2017
Tid:10:00 - 17:00

Plats
Kreativa huset

Typ av evenemang

Back To Top