fbpx
skip to Main Content

Förnatta: MP3, Ale Carr & Jularbo String Band


Välkommen till Mediehuset och en kvällskonsert i samband med en konferens med särskilt fokus på folkliga knäppinstrument, dagen innan Folkmusiknatta, som genomförs på Högskolan Dalarna 12-13 november.

Den bubblande, kraftfulla musiken från västra Sverige är MP3’s signum. Låtarna har en fot stadigt planterad i den traditionella musiken, medan den andra ständigt tassar runt bland andra intryck och genrer tills en alldeles egen MP3-blandning uppstår, och efter en konsert lämnas ingen oberörd.

Förutom MP3 får vi även njuta av knäpparen Ale Carr och den nya konstellationen Jularbo String Band med några av Sveriges främsta musikanter på gitarr, luta, mandolin och mandola som spelar dragspelsmusik utan dragspel! Tillsammans med saz-virtuosen Idris Jaffo från Aleppo i Syrien sätter de tänderna i kända och okända kompositioner av Carl Jularbo och andra gammeldansmelodier. Resultatet blir virtuost, svängigt, improvisatoriskt och vackert – och på en gång nytt och välbekant!

Mediehuset Högskolan Dalarna, Falun – 12 nov, kl 19:00
Konsert med MP3. Förband: Ale Carr och Jularbo String Band
Entré: 200:-
Medlem FFmod/FMH: 160:-
Studerande: 100:-
Medlem FFmod/FMH, studerande: 80:-

Köp din biljett här!

Foto: Mia Marine

Arrangerar gör FaluFolk musik & dans i samarbete med Folkmusikens hus, Studieförbundet Bilda Mitt och Högskolan Dalarna.

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum: 12 november 2021
Tid:19:00

Plats
Mediehuset

Typ av evenemang

Back To Top